Miljø og innvovation

Cirkulært gulvdesign

Hos Tarkett tror vi på en cirkulær økonomi, hvor gamle gulve og installationsspild genanvendes til at skabe nye råmaterialer og innovative produkter. Her kan du læse mere om vores miljøarbejde og bæredygtige gulvløsninger.

C2C-certificeret linoleumsgulve

Tarketts linoleumgulve bliver produceret i den lille italienske by Narni, efter original opskrift siden 1898. Materialet i opskriften består af naturlige råvarer såsom linolie, korkmel, træmel, harpiks, jutegarn og naturlige farvepigmenter.

Ny innovation muliggør genanvendelse af gamle vinylgulve

Gamle vinylgulve har et stort potentiale som en råvareressource. I 2019 indsamlede Tarkett ca. 466 tons gamle vinylgulve og installationsspild i Norden.

iQ One - En ny generation af homogent gulv uden pvc

En ny type homogent gulv uden PVC. Ligesom Tarketts øvrige iQ gulve stærkt, fleksibelt og uden både ftalater og biocider. Certificeret på Guld-niveau i henhold til Cradle to Cradle®.

iQ Natural - et skridt mod et fossilfrit samfund

I den nye iQ Natural erstattes traditionelle fossile råvarer med bio-attribueret vinyl og biobaserede blødgørere. Sammen med den nyligt lancerede rensningsproces for gamle gulve og Tarketts teknik til genanvendelse repræsenterer iQ Natural en helt ny generation af vinylgulve.

iD Revolution – lavet af genanvendt og biobaseret plast

iD Revolution er et nyt produkt lavet af genanvendt plast fra bilruder og biobaseret plast. Gulvet indeholder ingen ftalater eller PVC, og alle råmaterialer er blevet omhyggeligt udvalgt for at produktet kan være et godt valg for både mennesker og miljøet.

Vi fjerner ftalater fra vores vinylgulve

I begyndelsen af 2014 skiftede Tarkett gradvist til ftalatfrie blødgørere på samtlige fabrikker i hele verden. I Norden har Tarkett i de seneste år brugt ftalatfri teknologi på sin fabrik i Ronneby i Sverige.

Genanvendelse som målsætning

Hos Tarkett taler vi ikke længere om produkternes ”end of life”, men blot om deres ”end of use”. Vi omdanner det, som før blev anset som affald, til råvarer og nye innovative produkter.