Origin Collection | DESSO Recharge & Retrace header

The Beauty of Circularity – DESSO Recharge & Retrace

 

Designet til at blive genanvendt. DESSO Recharge og Retrace er resultatet af en holistisk designproces. Her har idéen om den cirkulære tilgang "Made to be remade" – design med genanvendelse for øje – været inspirationen bag både strukturen og mønstrene i designet, og afspejler samtidigt naturens taktile skønhed.

 

Vores cirkulære klimaaftryk

 

Tiltag som gør noget godt for os selv og vores planet er vigtige skridt i retningen af at reducere forbruget af CO2-udledende fossile brændstoffer som er den vigtigste faktor i den globale opvarmning.

 

 

Tarkett’s ambition om at blive fuldt ud cirkulære gør det muligt for os at starte den process. Som den eneste producent af tekstilfliser med et ”full-circle” genanvendelses-system mindsker vi brugen af nye råmaterialer i vores produktionen. Vi undgår på den måde den traditionelle løsning med kulstofproducerende alternativer som forbrænding og deponering, når produktet en gang er udtjent.

 

DESSO Origin Circular Carbon Footprint

Tæppefliser med det laveste totale klimaaftryk

Lige fra starten har vi, når vi (gen-)udvinder råmaterialer gennem produktion, montering, brug og genanvendelse, et ansvar for at føre tæppet videre til næste trin i dets livscyklus - igen og igen.


Vores lukkede system sikrer, at vores tekstilfliser har det laveste cirkulære CO2-aftryk* i Europa – mindst 6 gange lavere** end vores konkurrenters samlede klimaaftryk.

"Made to be remade" - designet til at blive genanvendt

DESSO Recharge og Retrace er ægte cirkulære produkter. Det er kollektioner, der er designet til at blive indsamlet og skilt ad, så deres komponenter kan genanvendes som råmaterialer i fremstillingen af nye tæppefliser. Resultatet: tekstilfliser med en taktil fornemmelse og en smuk og unik tekstur, som takket være teknisk ekspertise og know-how får et nyt liv efter dette.

DESSO

Vær med til at træffe det bevidste valg. For mennesket og kloden.

Tarkett Human-Conscious Design TM

Kollektionerne

 

Designene består af uregelmæssige og unikke mønstre og teksturer, der fremhæver det smukke ved det cirkulære. Og opfordrer til eftertanke.

 

DESSO Recharge

DESSO Recharge er designet, så ens tanker ledes hen på den genanvendte kalk, der anvendes i EcoBase-bagsiden.

DESSO Retrace

Designet på DESSO Retrace er inspireret af tekstilflisens genanvendelsesprocess.

Farver

 

DESSO Recharge og Retrace deler den samme farvepalette og kollektionen består af 20 farver som du kan kombinere i utallige smukke og unikke farve- og mønsterkombinationer.

 

DESSO Origin Circular Recharge Retrace Colour Overview

Galleri

* For tekstilfliser med EcoBase-bagside med PA6-garn, i henhold til EPD (Environmental Product Declaration) S-P-05827, der er eksternt verificeret af Bureau Veritas, baseret på det samlede klimaaftryk (modul A-D) med cirkulær genanvendelse i et lukket kredsløbsscenarie.

**  Sammenligning af EPD S-P-05827 med det samlede klimaaftryk (modul A-D) for hver af de 19 tekstilflisers EPD'er, der er tilgængelige på internettet (maj 2022) for konkurrenter med produktionsanlæg i EU og Storbritannien, i produktvægtintervallet 600-699 g, polyamidgarn og forbrænding som scenarie ved endt levetid.