Granulat, som skal blive til nye gulve

Genanvendelse af installationsspild fra vinylgulve

Genanvendelse af installationsspild fra vinylgulve

Ved lægning af et vinylgulv udgør installationsspildet omkring 10 %. Tarkett tilbyder at indsamle installationsspildet og transportere det til vores genanvendelsesanlæg i Sverige. Her bliver størstedelen af materialet til granulat, som blandes med nye råvarer til produktion af nye gulve. Det resterende materiale genanvendes som energi, så intet ender som affald. For hver kilo spild, som vi kan genanvende, sparer vi miljøet for 3,7 kg. CO2.  

Et eksempel fra virkeligheden

I videoen kan du se Scandinova A/S fortælle, hvorfor de har valgt at bidrage til den grønne omstilling i byggebranchen ved at benytte Tarketts ReStart-program.

Hvordan fungerer det?

Hvilken type spild tager vi imod?

  • Installationsspild fra Tarketts vinylgulv og – vægmaterialer.

Hvad tager vi ikke i mod?

  • Installationsspild fra andre producenter end Tarkett
  • Gamle vinylgulve 
  • Installationsspild fra linoleum
  • Knivblade, svejsetråd, emballage og andet affald.

Hvordan kommer jeg i gang?

  • Bestil et metalstativ (artikelnr. 1250995) og specielle grønne big bags (artikelnr. 1250993) til installationsspildet hos vores Kundeservice på telefon +45 43 90 60 11.
  • Placer den grønne big bag på en standardpalle og anvend metalstativet til at holde på den. Big baggen bindes i toppen, når den er fuld, så den ikke kommer til at fungere som almindelig skraldespand. Metalstativet skal blive stående på pallen, når den sendes retur til Tarkett.
  • Når big baggen med installationsspild er fulde, bestiller du en gratis afhentning hos vores Kundeservice på telefon +45 43 90 60. Angiv firmanavn, adresse, e-mail, antal paller og evt.  projektreference.
  • Du får herefter tilsendt et fragtdokument fra DHL via e-mail. Dette skal du sætte sikkert fast på pallen i den eksisterende plastiklomme på big baggen eller med tape. 
  • Kontakt også vores Kundeservice for at bestille flere metalstativer eller big bags. 

Indsamling fra private

Selv private forbrugere kan returnere deres gulvspild. Flere og flere forhandlere hjælper nu med indsamlingsarbejdet ved at tilbyde deres kunder at returnere gulvspildet gratis. Dette er ofte en god løsning for alle involverede i betragtning af de stigende omkostninger til kommunal affaldshåndtering. Kontakt din sælger hos Tarkett for at høre mere om mulighederne.

Vil du vide mere?

Kontakt din sælger hos Tarkett eller vores Kundeservice på +45 43 90 60 11 for at få mere infomation om, hvordan du kommer i gang med at indsamle installationsspild fra homogene vinylgulve. 

For mere information om beregning af udledning ved genanvendelse kan du kontakte:

Dag Duberg, nordisk bæredygtighedschef: +46 70 300 19 12, dag.duberg@tarkett.com.
Nils Säving, miljøspecialist: +46 8 625 19 74, nils.saving@tarkett.com

Du kunne også være interesseret i:

Homogene vinylruller på Tarketts fabrik i Sverige
Genanvendelse af gamle vinylgulve

Tarkett har udviklet en ny teknik, som betyder, at gamle vinylgulve kan renses for lim og spartelrester og genanvendes som råvare i fremstillingen af nye gulve.

Genanvendelse af gulve - Tarkett ReStart
Tarkett ReStart®

Tarketts ReStart-program er cirkulær økonomi i praksis. Vi indsamler installationsspild og gamle gulve i hele landet og transporterer det til vores anlæg, hvor det genanvendes som råvare i nye gulve.

genanvendelse af linoleumsgulv
Genanvendelse af installationsspild fra linoleum

Nu bliver vi de første i Norden til at indsamle både gamle linoleumsgulve og installationsspild fra linoleumsgulve, der kan anvendes som råvare ved produktion af nye gulve.