Hygiejne og resistens over for pletter | Plejecenter

Hygiejne og resistens over for pletter | Plejecenter

Hygiejne og resistens over for pletter

På et plejecenter skal man stille høje krav til hygiejnen. Miljøet er vigtigt, da mange af beboerne har et skrøbeligt helbred og er modtagelige over for infektioner. 

Tætte og plane overflader er lettere at rengøre og desinficere, og derfor bør overflader med grov struktur undgås. Det er vigtigt med pletmodstand og kemikalieresistens, både for hygiejnen og for, at overfladen kan fremstå frisk i lang tid.

Generelt kan man sige, at det er PUR-laget, som afgør hvor modstandsdygtig overfladen er over for pletter og forskellige kemikalier. Tarketts overfladebehandling til iQ PUR, som findes på alle homogene iQ-gulve, giver markedets bedste pletbestandighed over for kemikalier.

Tarketts produkter til plejesektoren fremmer ikke bakteriel vækst.

Omfattende test

I interne tests undersøger Tarkett, hvordan vores gulve modstår pletter, der opløses med vand, opløsningsmiddel og olie. Derudover tester vi, hvordan overfladen på vores produkter bliver påvirket af mere end 90 forskellige kemiske opløsninger, bl.a. syrer, baser, desinfektionsmidler og lægemidler.
Vi gennemfører også skræddersyede test, hvis du har specifikke kemiske stoffer, du gerne vil have undersøgt. Hvis du har brug for ekspertråd, er du velkommen til at kontakte os.

 

Relaterede artikler

Ældre person som får hjælp på et plejehjem
Gulve til plejehjem

At forlade sikkerheden i ens hjem er svært for de fleste mennesker, og derfor er miljøet på et plejehjem afgørende når vi bliver ældre.