iQ Surface åbner døren til nye kreative muligheder

iQ Surface åbner døren til nye kreative muligheder

iQ Surface – En unik løsning til kreativitet i design og arkitektur

Tarketts nye kollektion, iQ Surface, er et resultat af et kreativt samarbejde med svenske Note Design Studio. En inspirerende kollektion med lige vægt på funktion, form og udtryk af farver, der med sit holdbare industrielle materiale og fem smukke farvefamilier inviterer til nye fortolkninger og perspektiver. Med iQ Surface præsenterer Tarkett helt nye designmuligheder med homogene vinylgulve, der kan benyttes på flere forskellige overflader som vægge og møbler såvel som gulve.

iQ Surface er det kreative mål for en 50 år lang rejse med et materiale, der er elsket og brugt af millioner. Tarkett har arbejdet med innovationen af brugen af deres homogene vinyl siden 1947. Til at starte med blev vinylen udelukkende benyttet som gulv, hvor det i dag er blevet til et designværktøj med gode miljøanbefalinger.

Funktion møder skønhed

I Tarketts søgen efter at ændre forestillingerne om vinyl og få et par friske øjne på materialet, besluttede Tarkett sig for at inddrage Note Design Studio, som straks anerkendte det homogene vinylgulvs kreative kvaliteter på lige fod med andre ædle materialer. De så homogent vinyl som en ukendt industrielt helt, der er teknisk avanceret, fleksibel, bæredygtig samt utroligt nem at rengøre og vedligeholde – 100 % egnet til de mest prestigefyldte og dristige arkitektoniske projekter. I et samarbejde tilpassede de materialets kreative potentiale til at skabe iQ Surface - en kollektion, hvor skønheden både findes i materialets ydeevne og æstetik.

Overflade har betydning

Alsidighed er et vigtigt parameter, og som materiale åbner iQ Surface op for ubegrænsede designmuligheder med ekspressive farver, som kan bruges uden for normen – og altså ikke kun som gulv, men også til vægge og møbler. Kombineret med den innovative brug af farvede svejsetråde, som et kunstnerisk islæt, er det et sandt springbræt for at udtrykke sig på en kreativ måde. Det er mere end en kollektion. Det er en katalysator for et nyt anvendelsesområde til homogene overflader inden for design og arkitektur.

Under udviklingen af iQ Surface’s farver og grupperinger har vi hele vejen igennem haft en central forestilling om, at disse kollektioner skulle fungere som en slags beklædning, du kan klæde et helt rum på med. Det er et materiale, som også fortjener at fylde et helt rum, fordi du kan gøre så meget med det. For os her hos Note bør det derfor ikke kun handle om gulve.

– My Degerth, Note Design Studio

Uendelige landskaber af ekspressive farver

iQ Surface har farveudviklingen som omdrejningspunkt. I et naturligt skift hen imod en mere moderne farvepalette skabes fem temaer, der bygger på Note’s elegante signatur-toner og -nuancer, der skaber distinktive farvefamilier og overfladeteknikker: Contrast, Rouge, Sober, Dimmed and Vivid. Beige nuancer binder hele den nye kollektion sammen til en helhed, der kan være enten subtil, tonal eller iøjnefaldende. To eller flere farvevalg kan kobles sammen og ingen designs føles derfor monotone, hvilket gør det let at kombinere forskellige designs på tværs af kollektionen.

Den måde, som iQ Surface er konstrueret på, betyder, at en designer eller arkitekts vision vil bibeholde sin æstetiske effekt, uanset hvor meget det bliver brugt. Der er meget få materialer tilgængelige for en designer i dag, hvor den her kvalitet gør sig gældende. Og det er præcis det, der gør Tarketts nyeste kollektion så speciel. Det er nemlig en sand skønhed, der viser sig, efter det er blevet monteret.

- Per Sternegård, produktchef på Tarkett

Innovation indenfor bæredygtighed muliggør genbrug

Gamle vinylgulve er en ressource, som indtil nu ikke har været mulig at genanvende, hvilket blandt andet skyldes vanskelighederne ved at få fjernet lim- og betonrester fra de gamle gulve. I februar 2019 præsenterede Tarkett et innovativt initiativ, som lige nu testes i Sverige, hvilket gør det muligt at genbruge flere tusind ton gamle vinylgulve. Den nye tekniske løsning gør det muligt at få renset udtjente homogene vinylgulve for lim- og betonrester, hvorefter de kan genbruges og fremstilles på ny i samme gode kvalitet, som vinyl lavet fra bunden med råmaterialer. Et installeret iQ Surface-gulv eller vægmateriale kan dermed tages ned og genbruges, når det bliver slidt. Dette er et vigtigt skridt i retning af et cirkulært samfund uafhængigt af fossile brændstoffer.

iQ Surface, præsenteres ved Formations installationen, Circolo Filologico Milanese,
Via Clerici 10 , som en del af Milano Design Week 2019.

Relaterede artikler
Formations i Milano
iQ Surface kollektionens farvehistorier
iQ Surface kollektionens farvehistorier

Se iQ Surface vinylgulvsfarver som er skabt i samarbejde med Note Design Studio.