Red Dot Product Design-pris 2023 til Tarkett Lino Originale

Red Dot Product Design-pris 2023 til Tarkett Lino Originale

23.05.23

“In search of good design” – Red Dot er en af verdens største designkonkurrencer og Red Dot-mærket er et af de mest eftertragtede og anerkendte udmærkelser for godt design. 
Vi er derfor stolte over, at Tarkett Lino Originale har modtaget Red Dot prisen i kategorien: Product Design.


Tarkett Lino Originale kollektionen er C2C Cradle to Cradle® Gold certificeret, og den udleder det laveste CO2-aftryk i produktkategorien igennem en fuld livscyklus. Gennem recycling-programmet ReStart® sikrer Tarkett, som den første i branchen, et komplet lukket kredsløb af linoleum. Tarkett indsamler linoleum, inklusive udtjent linoleum, og genbruger det i produktion af ny linoleum på sin fabrik i italienske Narni. Hver genanvendt m² linoleum sparer 5,4 kg CO2e.

Tarkett Lino Originale er inspireret af det ikoniske 100% Linen design, der fremhæver de oprindelige farver i de naturlige materialer, som indgår i linoleum, og får det til at minde om ubehandlet læder.

Ved at tilføje de bedste pigmenter, der skal til for at overholde en Cradle to Cradle® Gold certificering, har Tarkett designteamet skabt 16 unikke og bløde tone-i-tone-farver og pastelnuancer – en palet, der er ideel, når den skal koordineres med vægge og møbler. Den nye matte finish fremhæver materialets naturlige og autentiske karakter. 
Med en blød overflade, der virker som et skind og ser ud som vegetabilsk garvet læder, kan Lino Originale også anvendes til vægge og møbler. Kollektionen er velegnet til at skabe sammenhæng i designudtryk; især i skoler og indenfor sundheds- og plejesektoren, hvor den medvirker til at fremhæve arkitektoniske detaljer og skabe harmoni i indretningen.  

Hvert år udsøger Red Dot årets bedste produkt designs. De udvalgte produkter kan have en æstetisk appel, være funktionelle, smarte eller innovative; det, de alle har til fælles, er fremragende design.  
 

Photo credits : @bfstudioparis