Produktudvikling

Produktudvikling

Kontinuerlig produktudvikling

Inden for Tarkett er der løbende forskning og udvikling for hele tiden at forbedre produkterne – teknisk såvel som miljømæssigt. Det følgende er nogle aktuelle eksempler.

Tarketts helt ftalatfrie iQ-gulve

Efter lang tids forskning har Tarkett erstattet de blødgørere, der tidligere blev anvendt, med en helt nye ftalatfri blødgørere.

iQ Natural - med 75 % naturlige og fornyelesbare råvarer

iQ Natural, det første homogene vinylgulv, der både er ftalatfrit og fremstillet med en naturlig blødgører baseret på fornyelsesbare råvarer. Dette gulv, som er nemt at holde, er overfladebehandlet med iQ PUR, hvilket betyder, at det ikke skal voks- eller polishbehandles. Desuden har det en meget lang levetid, overlegen ydelse og markedets laveste livstidsomkostninger. IQ Natural er velegnet i de fleste erhvervsområder. Den harmoniske farveskala omkring 24 nordiske farver og 11 gråtoner i Grey Edition passer i alle indretningssammenhænge. Også svejsetrådene er fremstillet af samme naturlige blødgørere.

Flerfarvede svejsetråde

Tarketts flerfarvede svejsetråde gør samlingerne næsten usynlige. Fås til samtlige homogene iQ-gulve.

Tarketts træ- og laminatgulve fås nu med 2-lock-låsesystem, som gør dem nemme at lægge

Tarketts nye låsesystem, 2-lock, gør det endnu nemmere at lægge træ- og laminatgulve. Hemmeligheden er en lille fjeder på bræddernes kortside. Det går hurtigt, og det holder.

Gulve med akustiske egenskaber

Høje lydniveauer er et stigende problem. Bygningsreglementet stiller store krav til lydmiljøet. I forbindelse med renoveringer og nybyggeri forsøger man oftest at løse lydproblemer. Tarkett har udviklet flere produkter med særdeles gode akustiske egenskaber, fx Acczent Acoustic med 19 dB trinlydsdæmpning og linoleumsgulvet Acoustic xf 3,8 mm med 18 dB trinlydsdæmpning. I gymnastik- og sportshaller bliver lydniveauet væsentligt lavere med Tarketts Lumaflex-sportsgulvkonstruktioner. (I kontormiljøer er et tekstilgulv altid det bedste valg set ud fra et lydsynspunkt).