Prøv vores VR-værktøj for at forstå demensvenligt design

Prøv vores VR-værktøj for at forstå demensvenligt design

Se verden med den dementes øjne

At designe et hjem, som er tilpasset personer med demens, kræver en stor viden og forståelse for, hvordan personer med demens oplever verden i forhold til person, der ikke har demens.

Derfor har Tarkett samarbejdet med VR-EP (Virtual Reality-Empathy Platform) om at skabe et værktøj, der kan hjælpe designere og arkitekter med at forstå demensvenligt design. Værktøjet viser, hvordan verden ser ud med forskellige aldersrelaterede lidelser. For eksempel påvirker dårligt syn og nedsat kognetiv bevidsthed opfattelsen af farver, kontraster og materialer. Madeleine Mathiasen, Arkitekt hos Rubow Arkitekter fortæller om værktøjet:

Vores kontaktperson hos Tarkett introducerede os for af VR-værktøjet, da vi var i gang med at diskutere forskellige gulve til et aktuelt projekt. Værktøjet har givet os en vigtig forståelse af, hvordan man aflæser verden som dement. Følelsen sidder i kroppen længe efter, og vi taler stadig om vores oplevelse nu, hvor projektet er på næste stadie. Vi har fået et nyt værktøj, som vi kan bruge, når vi overvejer overflader til et projekt og et fælles referencepunkt, når vi taler om farver, materialer og indtryk.

 

Kontakt os på info.dk@tarkett.com eller telefon 43 90 60 11 for at bestille en demo og oplev med dine egne øjne, hvor stor betydning, designvalget har for de ældre.  

Få guide til demensvenligt design

Vi har lavet en guide for at give dig, der designer miljøer til ældrepleje, en bedre forståelse af de forandringer, der følger med alderdom, især i kombination med demens. Med gulve som omdrejningspunkt håber vi at kunne bidrage til at gøre disse miljøer så støttende, som muligt. Bemærk, at guiden er international, og at produkterne derfor kan variere på det danske marked. 

Relaterede artikler

På et plejehjem får en ældre person hjælp af designet
Indretning af plejehjem for personer med demens

Der er mange ting i indretningen af et plejecenter, som kan forbedre livskvaliteten for personer med demens. Det handler om kontraster og mønstre og ikke mindst om at skabe en hjemlig følelse

På et plejecenter får en ældre hjælp af personalet
Design | Plejecentre

Gulvet er en vigtig del af indretningen med hensyn til at skabe komfort og mulighed for en værdig og god alderdom til trods for nedsat syn, hørelse og kognitiv funktion.