Rengøring og omkostninger | Plejecenter

Rengøring og omkostninger | Plejecenter

Rengøring og omkostninger

Undersøgelser viser, at rengøringsomkostningerne for et gulv er 10 gange højere end indkøbsomkostningerne. Vi ved også, at rengøring er en af de største omkostningsposter i ejendomsbudgettet på et plejecenter, og at gulve i offentlige miljøer som regel bliver udskiftet efter 20 år.
Pleje af 3.000 kvm gulv på et plejecenter koster cirka DKK 300.000 kroner om året. Det betyder, at der efter bare to år er lagt lige så mange penge i at rengøre gulvet, som det kostede at købe og lægge gulvet til at starte med. Hvis man ser det over hele gulvets levetid, står indkøbsomkostningerne kun for 8 %, mens omkostningerne til vedligeholdelse udgør hele 92 %.
Slidlaget af polyuretan – PUR – på Tarketts vinyl- og linoleumsgulve til offentlige miljøer gør gulvene lette at rengøre og reducerer rengøringsomkostningerne og forbedrer arbejdsmiljøet. De homogene iQ-gulve fra Tarkett har desuden en sådan materialesammensætning, at de kan tørpoleres, så man slipper for at anvende voks og polish.

LCC-analyse giver svar på, hvad det koster

For at kunne give vores kunder den bedste støtte vedrørende disse spørgsmål har Tarkett udviklet en LCC-software, der beregner livscyklusomkostningerne, dvs. de samlede omkostninger til indkøb og vedligeholdelse af diverse gulvmaterialer over hele deres levetid. 
Sammen med den ansvarlige for vedligeholdelse beregner vi arbejdstid, omkostninger og forbrug af kemikalier, el og vand i projektet. Vi har gennemført hundredvis af LCC-analyser og har efterfølgende kunne verificere, at beregningerne stemmer overens med virkeligheden.

Hvis du vil vide mere om rengøring og økonomi er du velkommen til at kontakte os.

Relaterede artikler

Ældre person som får hjælp på et plejehjem
Gulve til plejehjem

At forlade sikkerheden i ens hjem er svært for de fleste mennesker, og derfor er miljøet på et plejehjem afgørende når vi bliver ældre.