Sådan arbejder vi med bæredygtighed

Sådan arbejder vi med bæredygtighed

Tarketts arbejde med bæredygtighed i praksis

Respekt for visioner og mål, men måske spekulerer du på, hvordan vi hos Tarkett rent praktisk arbejder med bæredygtighed i vores dagligdag? Her har vi samlet nogle eksempler på det, vi foretager os i virkeligheden.

Mindsket miljøpåvirkning fra Tarketts fabrikker

Tarkett arbejder med at formindske miljøpåvirkningen fra alle vores fabrikker. På linoleumsfabrikken i Narni, Italien, har vi installeret et varmevekslersystem, som genanvender varme fra de store ovne, en biomassekedel, som producerer varmt vand til opvarmning af ovnene, solceller samt et sluttet vandsystem.

 

30% af energianvendelsen kommer fra egen produktion, og den købte el stammer 100% fra vedvarende energikilder. Udslippet af drivhusgasser er reduceret med 44% siden 2010.

Installationsspild bliver til nye gulve

I 1996 startede Tarkett i Ronneby et af verdens første anlæg til genanvendelse af vinylgulve. Systemet blev hurtigt en succes, og siden 1999 har hele den svenske gulvbranche samlet sit installationsspild via Tarkett i Ronneby under navnet ”GBR Golvåtervinning”. Derudover foregår indsamling og genanvendelse af installationsspild for resten af Tarkett Norden i Ronneby. Der samles hvert år ca. 400 ton spild ind i Norden, og det rækker til ca. 90.000 m2 nye Tarkettgulve.

Gamle fiskenet genanvendes til nye polyamidgarn

Godt 70% af vores DESSO-tekstilkollektioner er fremstillet af ECONYL-garn. Det er et garn, hvor 100% af råvaren stammer fra genanvendt materiale, f.eks. gamle fiskenet af nylon. Hovedparten stammer fra kontrolleret indlevering/udbytte af gamle net.

 

En vis del udgøres også af såkaldte spøgelsesnet, som driver omkring i havet og skader det maritime liv. Indsamlingen af gamle fiskenet sker gennem organisationen Healthy Seas, som DESSO har samarbejdet med siden 2014.

Genanvendt kalk som fyldstof i Ecobase-bagsider

Vores tekstilgulve fra DESSO har en bagside, som kaldes Ecobase. Den fremstilles gennem såkaldt upcycling, hvilket indebærer, at produktaffald genanvendes og forædles under fremstillingsprocessen. I Ecobase anvendes fyldstoffet kalk, som er et restprodukt fra det lokale vandværk.

Valnød og kul - naturlige farvepigmenter i linoleum

Tarketts linoleumsgulv består af naturlige ingredienser som linolie, korkmel, træmel, naturlig harpiks og jutestof. En nyhed i 2018-kollektionen er Originale Essenza (Essenza er vores produktserie uden overfladebelægningen xf²) – det første linoleumsgulv i verden, som er certificeret i henhold til Cradle to Cradle guldniveau.

 

Kollektionens beigebrune farver kommer fra naturlige farvepigmenter fra valnød og kul.

Ricinolie – genanvendelig blødgører i iQ Natural

I vores homogene vinylgulv iQ Natural er blødgøreren baseret på ricinolie – en genanvendelig råvare, som ikke konkurrerer med levnedsmiddelproduktionen.

Træspild bliver til brændsel

Træspåner fra fremstillingen af Tarketts trægulve bliver til brændsel, som både forsyner vores egne fabrikker og kommunale fjernvarmeanlæg i nærheden af fabrikken med varme.

Gulve med lave levetidsomkostninger sparer på miljøet

Omkostningerne ved at vedligeholde et gulv i det offentlige rum i en periode på 20 år overstiger omkostningerne til indkøb og installation. Men også klima- og miljøpåvirkningen fra vedligehold er væsentlig.

 

Tarkett har udviklet gulve med høj slidstyrke, god pletresistens og lang levetid samt med rengørings- og vedligeholdelsesegenskaber, som gør, at du kan vedligeholde gulvet effektivt og uden dyre og miljøpåvirkende rengøringskemikalier.

Relaterede artikler
Cradle to Cradle®
Cradle to Cradle®

Cradle to Cradle® (The Cradle to Cradle Products Innovation Institute) er en nonprofit-organisation, som arbejder med tredjepartscertificering med det formål at vurdere produkters miljøpåvirkning.

Vores miljøvision
Vores miljøvision

Vores vision er at være verdensledende inden for innovatitive gulvløsninger på en måde, der skaber en bæredygtig værdi for vores kunder

Godt indeklima
Godt indeklima

Vi ønsker, at vores gulve skal bidrage til et bedre miljø, hvor mennesker bor, arbejder og opholder sig.