Sådan skaber du et godt arbejdsmiljø

Sådan skaber du et godt arbejdsmiljø

Et godt arbejdsmiljø kræver et helhedsfokus på såvel det fysiske rum, som hvordan det skal bruges. 
Det kræver en bæredygtighedstankegang, der omfatter både mennesker og materialer samt en plan, der tager udgangspunkt i den enkelte. Under denne overskrift har vi samlet artikler om kontormiljøer og interviews med personer, som har gjort sig positivt bemærket takket være deres innovative tankegang inden for kontordesign. 

Læs om, hvordan forskellige kontortyper har udviklet sig i Norden og interviews med Ulrika Wolf hos Tenant & Partner, 
Mats Hederos hos AMF Fastigheter og Susanna Melametsä hos Koolmat, som fortæller, hvad der sker med kontor-
miljøer i pandemiens kølvand. 

Det nordiske kontor – fra ”trællehav” til valgfrihed

Samarbejde, individuel frihed, bæredygtig udvikling og medarbejdernes fysiske og mentale helbred er idealer, der påvirker, hvordan nordiske kontorer udformes i dag. På samme måde som boliger afspejler deres tid, så formes også de omgivelser, der skal huse arbejdsdagen, af værdier, praktiske behov og tekniske muligheder. Den optimale indretning til kontorarbejde er aldrig konstant.

Kontoret efter 2020 – tryghed, bæredygtighed og fællesskab præger det nye arbejdsliv

Hvordan påvirker pandemien 2020’ernes kontorer? Det spurgte vi Ulrika Wolf hos Tenant & Partner, Mats Hederos hos AMF Fastigheter og Susanna Melametsä hos Koolmat om, og sammen giver de os et billede af, hvordan pandemien får den nuværende udvikling til at accelerere. Kontoret består. Men hvordan vi arbejder der, bliver stadigt mere komplekst.

Tenant & Partner - En vellykket kontorstrategi handler om integration

En vellykket kontorstrategi handler om integration. – Hvis vi ikke lærer at bruge kontoret, så får vi ikke den effekt, vi gerne vil have, siger Ulrika Wolf, arbejdspladsstrateg og forandringschef hos Tenant & Partner

Om kontoret efter 2020 med Susanna Melametsä, Koolmat

Hvad diskuterede man i forbindelse med kontordesign i Finland i februar 2020? — Inden pandemien talte vi primært om grønne værdier. Vi finner er et friluftsfolk, og vi har en kold vinter. Vi vil have samme gode luftkvalitet inde, som vi har ude. Derfor blev grønne bygninger hurtigt en standard her.

Om kontoret efter 2020 med Mats Hederos, AMF Fastigheter

— Det er en større udfordring at lede på distance, siger Mats Hederos, administrerende direktør for AMF Fastigheter i Stockholm, der bl.a. har udviklet kontor- og handelsområderne Urban Escape på Brunkebergstorg og Stockholmsverken på Södermalm i Stockholm.

Om kontoret efter 2020 med Ulrika Wolf, Tenant & Partner

— Vi er gået fra opfattelsen af, at “arbejde er en plads”, til opfattelsen, at “arbejde er det, jeg gør”, siger Ulrika Wolf, arbejdspladsstrateg og forandringsleder hos Tenant & Partner, som er en konsulentvirksomhed, der har beskæftiget sig med arbejdspladsudvikling i Stockholm siden 1992.

Johannes Karlström fra Note om, hvordan det er at indrette 2020'ernes kontor

Da designstudiet Note, som har sit kontor i Stockholm, indrettede coworking-bygningen Summit House i London, var der et rum, som fik ekstra opmærksomhed.