Tarkett samarbejder med Clean Hospitals for at bidrage til sikrere hospitalsmiljøer

Tarkett samarbejder med Clean Hospitals for at bidrage til sikrere hospitalsmiljøer

10.07.20

I juli 2020 sluttede Tarkett, som en af verdens førende gulvproducenter, sig til netværket Clean Hospitals med henblik på at bidrage til en bedre hygiejne i hospitalsmiljøer. For at opnå dette er vi nødt til at samarbejde om effektive, bæredygtige og evidensbaserede retningslinjer og rutiner for rengøring.

Hvert år rammes millioner af patienter1 verden over (ca. 4 millioner blot i Europa) af hospitalsinfektioner, selvom mange af disse kunne være undgået. Clean Hospitals’ mål er at forbedre patientsikkerheden og bevidstheden om hygiejnerutiner på hospitaler.

Clean Hospitals er en nonprofitorganisation, som samler virksomheder, den akademiske verden, hospitalsorganisationer, myndigheder og vigtige interessenter fra forskellige lande. Netværket ledes af Didier Pittet, som er ekspert hos WHO og professor ved det medicinske fakultet på Geneva University Hospital i Schweiz.

Tarkett har mere end 70 års erfaring med hospitalsmiljøer, og i dag har hvert andet hospital i Europa gulve fra Tarkett. Vi vil bidrage med vores ekspertise inden for gulve til sundhedssektoren i Clean Hospitals’ arbejdsgrupper og være med til at bidrage til mere forskning inden for rengøring og infektionsforebyggelse i forbindelse med gulve. 

Hospitalsinfektioner og antimikrobiel resistens er to store problemer i sundhedssektoren, der er blevet aktuelle under Covid-19-pandemien. Ved at blive en del af netværket Clean Hospitals får Tarkett mulighed for at støtte sundhedssektoren. Vi vil bidrage til implementeringen af de bedste rengøringsrutiner for hospitalsgulve – rengøringsrutiner, der tager hensyn til menneskers sundhed og vores miljø. Clean Hospitals’ tilgang til samarbejde og videnskab, med et stort fokus på patientens bedste og sundhedspersonalets sikkerhed, er helt i tråd med Tarketts arbejde for et bevidst menneskeligt design, siger Fabrice Barthélemy, CEO, General Management i Tarkett.

Tarkett tog tidligt stilling imod biocider

Tarkett har længe arbejdet bevidst på at udvikle innovative gulvløsninger, der sætter menneskers sundhed i fokus – uanset om det gælder patienter, sundhedspersonale eller rengøringspersonale. 

I 2013 traf Tarkett den banebrydende beslutning at holde op med at anvende biocider i sine gulve og i stedet anbefale omhyggelig og regelmæssig rengøring og rutiner for infektionsforebyggelse samt en begrænset brug af desinfektionsmidler. Den primære årsag til dette var risiciene ved overforbrug af antimikrobielle midler, hvilket kan resultere i antimikrobiel resistens. 

Ved at medvirke i netværket Clean Hospitals vil vi være med til at udvikle og sprede viden om de bedste rutiner for rengøring, som påvirker menneskers sundhed, miljøet og biodiversiteten mindst muligt. Det kan vi opnå ved bl.a. at mindske overforbruget af biocider og desinfektionsmidler.

¹ https://www.who.int/gpsc/country_work/gpsc_ccisc_fact_sheet_en.pdf
Photo credit: iStockphoto.com/ipopba