Ansvarligt

Ansvarligt

- Tarkett

Ansvarligt

Tarkett tager ansvar for, hvordan vores råvarer udvindes og produceres.  Vi samarbejder med vores underleverandører og stræber efter at skabe langsigtede relationer med virksomheder, som deler vores værdier. Her er de vigtigste initiativer for at opnå dette:

  • Tarkett følger og støtter aktivt de 10 principper i UN Global Compact, som vedrører bl.a. menneskerettigheder, arbejdsforhold, bekæmpelse af korruption samt respekt for miljø og sundhed. Læs mere her.
  • Vi presser på, for at vores leverandører skal følge FN’s Global Compact-principper. I 2019 kom 69 % af vores indkøbte råmateriale fra leverandører, som havde forpligtet sig til at følge FN’s Global Compact. 
  • Via vores program ”Responsible Sourcing” har vi særlige rutiner for at sikre, at vores underleverandører arbejder i henhold til de strenge krav, der stilles inden for social bæredygtighed. 
  • Vi involverer vores leverandører i vores tankegang med hensyn til økodesign og kontrol af materialer i henhold til principperne for Cradle to Cradle.
  • Vi har etableret et samarbejde med træleverandører, der er certificerede i henhold til FSC (Forest Stewardship Council) eller PEFC (Program for the Endorsement of Forest Certification) og følger naturligvis reglerne i European Timber Regulation.

Tarkett har fået karakteren Platin, som er den højeste ranking, der gives af EcoVadis – et internationalt anerkendt vurderingsorgan, som fokuserer på SCR-spørgsmål.
EcoVadis vurderer hvert år 75.000 virksomheder over hele verden, og kun 1 % af de vurderede virksomheder opnår rankingen Platin.
Læs mere om EcoVadis her.

Du kunne også være interesseret i:

Hos Tarkett taler vi ikke længere om produkternes ”end of life”, men blot om deres ”end of use”.
Genanvendt

Hos Tarkett taler vi ikke længere om produkternes ”end of life”, men blot om deres ”end of use”.

Fra vedvarende kilder og biobaseret
Fra vedvarende kilder og biobaseret

Mange af de råvarer, der bliver anvendt til gulvmateriale, kommer fra vedvarende kilder, dvs. at de stammer fra voksende, biologisk materiale.

Tredjepartscertificeret
Tredjeparts- certificeret

Tarkett har omhyggelige rutiner for vurdering og udvælgelse af råvarer, der er sikre set ud fra et sundhedsmæssigt synspunkt.