DMXJ

DMXJ

2024 | København, Danmark

Billedgalleri

Gulve til kreative hjerner

DMJX Danmarks Medie- og Journalisthøjskole står som et slankt og lysende fyrtårn i Ørestad. Den karakteristiske røde facade består af en åben struktur, der giver frit udsyn til omgivelserne og verden. Udtrykket fortsætter indenfor med et lyst gennemgående atrium i hele bygningens højde. Undervisningslokaler, grupperum, kantiner og administration er fordelt på etagerne med store glaspartier, der giver mulighed for at følge med i husets liv.

Arkitektgruppen bag DMJX-projektet er PLH Arkitekter, der har haft en klar vision om at skabe et åbent uddannelsesmiljø med fokus på trivsel, visuel komfort og god akustik. De transparente rammer understøtter muligheden for fællesskab, kreativitet og vidensdeling.

Tarketts gulve binder rummene sammen med en kombination af linoleumsgulve, tæppefliser og plankegulve samt en specialbygget trappe i foyeren med en indbydende glød.

”Vi pegede på Tarkett pga. et stort udvalg af farver og fordi deres linoleum er Cradle-to-Cradle certificeret, hvilket gjorde det nemmere for os at dokumentere gulvets klimaaftryk og kemiindhold. Det gjorde Tarkett til et godt valg.

Byggeriet er allerede præ-certificeret til DGNB Guld og med tillægscertificeringen Hjerte af Rådet for bæredygtigt byggeri, som er en selvstændig udmærkelse for sundhed og komfort”, forklarer Anette Grønbæk, Bæredygtighedsleder, Arkitekt MAA og DGNB-konsulent hos PLH Arkitekter.

Fremtidsikret

Tarketts linoleumskollektion omfatter en palet på 105 farver fra ensfarvede dæmpede toner til klassiske marmorerede farver.  Ved at kombinere arv, æstetik og cirkularitet tilbyder Tarketts linoleumskollektion en moderne tilgang til gulvbehovene i dag og i fremtiden.

Tarketts linoleumskollektion Originale xf² egner sig særligt godt til større projekter, da den er skabt med en unik overfladebehandling, der beskytter mod slitage og gør gulvet let at rengøre. Jørgen Baden, Teknisk Chef hos Tarkett forklarer: 

”Vi har taget udgangspunkt i at skabe et gulv, der afspejler de behov, som offentlige institutioner og erhverv har brug for både nu, men også i fremtiden. Vores linoleumskollektion bygger derfor på ideen om at kombinere flot design og nem vedligeholdelse i ét. Gulvet er slidstærkt, og med dets xf²-overfladebehandling kan vedligeholdelsesomkostningerne holdes nede, da gulvet hverken har brug for voks eller polish.”

CO2-besparelse med ReStart®

Gulvinstallatøren på DMJX, Danish Floor System, er tilmeldt Tarketts genanvendelsessystem ReStart® hvilket betyder, at alt linoleum installationsspild er samlet ind og sendt retur til Tarketts fabrik i Italien, hvor det genanvendes i nye linoleums­gulve. Dette giver DMJX-byggeriet en besparelse på 1710 kg CO2-eq.

God akustik med tæppefliser

I møderum er der lagt Desso Linon tæppefliser, der er afstemt med farverne på linoleumsgulvene. Oplevelsen af vævet tekstil giver Linon et stilfuldt udtryk, og tæpperne skaber samtidig en behagelig atmosfære med sine naturlige støjreducerende egenskaber. Kollektionen er en del af Tarketts Circular Collection, den har en 100 % genanvendelig EcoBase bagside, er fremstillet af 100 % Econyl®-garn og certificeret med Cradle to Cradle® på sølvniveau.

Anbefalede kollektioner

Om

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole har skiftet de vante rammer ud med et nyt og bæredygtigt campus i Ørestad.

Designer/Arkitekt

PLH Arkitekter

Entreprenør

Danish Floor System

Segment

Kategorier