EUC Lillebælt

EUC Lillebælt

2021 | Fredericia, Danmark

Billedgalleri

Da EUC Lillebælt i 2019 var vokset ud af sine oprindelige rammer og havde behov for nye kvadratmeter til uddannelsesinstitutionens HTX-uddannelse, blev en helt ny og inspirerende bygning opført ved siden af det allerede eksisterende EUC Fredericia. Med fokus på god akustik, behageligt indeklima og moderne design er klasselokaler og administration i toetagers bygningen bygget op omkring et centralt nedsænket fællesområde i stueetagen med sceneområde og siddetrapper.

Snoghøjs Tæpper & Gulvmontering, som står bag hele gulvprojektet, har installeret alle gulvene i bygningen lige fra linoleum, epoxy og tæppefliser til højglansparket, som giver byggeriet et levende og moderne udtryk.

Slidstærk og praktisk linoleum

I samarbejde med projektets entreprenør CJ A/S havde Snoghøjs Tæpper & Gulvmontering til opgave at finde både praktiske og moderne gulve til hele bygningen.

Valget faldt blandt andet på Tarketts linoleumsgulv Veneto, som er installeret i tre forskellige farver på i alt 1200 m² af skolens gulve. Linoleumskollektionen egner sig særligt godt til projektet, da det imødekommer specifikke ønsker til design, nem vedligeholdelse og funktionalitet.

Derudover er gulvet skabt med en særlig xf²-overfladebehandling, der både beskytter mod slitage, og gør gulvet let at rengøre, hvilket er særligt praktisk til større erhvervsområder som fx kontorer, offentlige institutioner samt hotel- og restaurationsbranchen. 

Ifølge Michael Hansen fra Snoghøjs Tæpper & Gulvmontering var især vedligeholdelsen af gulvene et vigtigt element i byggeriet:

Ved udvælgelsen af gulvene til projektet talte vi meget om, at det skulle være et praktisk gulv, som passede til en uddannelsesinstitution, men samtidigt blev der også lagt stor vægt på, at det skulle være let at vedligeholde. Et linoleumsgulv skal naturligvis plejes og vaskes jævnligt for at holde sig pænt, men min erfaring med Tarketts linoleum er, at det er et yderst slidstærkt gulv, som er ganske let at vedligeholde, såfremt det blot rengøres dagligt.

Et miks af farverige linoleumsgulve 

I administrationen er der installeret 300 m² af det slidstærke DESSO Essence i den stilrene farve Essence AA90 9502 og både klasselokaler, gangarealer og de såkaldte ’’keramikrum’’ er beklædt med Linoleum Veneto.

Som udgangspunkt skulle alt linoleumsgulv være én farve, men da Tarketts kataloger med de mange muligheder kom på bordet, faldt valget af farvepalette helt anderledes end først tænkt, fortæller Michael Hansen:

Der var lige fra start en forestilling om, at alt linoleum skulle være gråt, hvilket også er neutralt og meget passende til en uddannelsesinstitution. Jeg havde dog medbragt Tarketts mange farvemuligheder inden for linoleumsgulve, hvilket gav projektet en helt anden drejning rent farvemæssigt.

Det endelige resultat gik dog også hen og blev en del mere farverigt med den grønne Veneto Grass i alle gangarealer, den røde Veneto Carmino i keramikrummene, som de gerne ville give et friskt pust, og dermed kun den grå Veneto Night Owl i klasselokalerne, som Michael Hansen er godt tilfreds med:

Jeg blev selvfølgelig overrasket over de nye farvevalg, når nu udgangspunktet var et helt andet, men jeg må indrømme, at det fungerer virkelig flot i praksis. Især det grønne nedridsede linoleum i højglansparketgulvet i mødeområdet, giver en flot kontrast til det store område.

Anbefalede kollektioner

Om

EUC Lillebælt har fået installeret 1200 m² linoleumsgulv og 300 m² DESSO tæppefliser i det nyopførte byggeri.

Designer/Arkitekt

ZENI Arkitekter A/S

Entreprenør

CJ A/S og Snoghøjs Tæpper & Gulvmontering

Segment

Kategorier