Københavns Universitet (KUA)

Københavns Universitet (KUA)

2018 | Amager, Danmark

Billedgalleri

KUA vælger linoleum med fokus på slidstyrke og lyddæmpning

Et stort og spændende gulvprojekt er blevet afsluttet, og Københavns Universitet har fået installeret 40.000 m² linoleumsgulv i deres bygninger på Amager. Tæppeland Erhverv A/S, som står bag gulvprojektet, har valgt at lægge et Tarkett Etrusco linoleumsgulv, som både imødekommer forventningerne til design, støjreducering og nem vedligeholdelse, hvilket passer til det travle miljø på KUA. 

Det kan være noget af en opgave at finde og montere et gulv, der både passer æstetisk og kvalitetsmæssigt til et areal på 40.000 m². Denne opgave fik Tæppeland Erhverv A/S, som følge af et professionelt samarbejde med hovedentreprenøren Elindco Byggefirma A/S, da Københavns Universitet på Amager i 2015 besluttede at udbygge med KUA3 og dermed skabe fremtidens undervisningsmiljø. 

Praktisk og pænt på samme tid

Målet med projektet var at finde et funktionelt og attraktivt gulv, der både kunne holde til megen færden, men som samtidig passer til uddannelsesstedets omgivelser. Kort sagt et gulv, som både var praktisk og moderne, og som endte med at blive det slidstærke Linoleum Etrusco i den stilrene farve Elephant fra Tarketts linoleumskollektion.

Ifølge Mads Hovgaard Christiansen fra Tæppeland Erhverv A/S valgte de at montere et linoleumsgulv fra Tarkett af forskellige årsager: 

Der er flere fordele, der gør linoleumsgulvet yderst velegnet til KUA. Først og fremmest er det fremstillet af naturmaterialer, der gør det nemt at arbejde med og med gulvets slidstærke overflade beskyttes linoleumsbelægningen i såvel bygge- som i brugsfasen. Derudover er belægningen nem at rengøre og ser pæn ud mange år frem.

Støjreducerende linoleumsgulv 

En anden betydningsfuld egenskab ved Linoleum Etrusco er, at det er et støjreducerende gulv. Dette har stor betydning for et miljø som KUA, da arealerne blandt andet består af mange læsearealer, hvor larm hurtigt kan virke generende. For at i reducere støjniveauet er der derfor lagt en lyddæmpende akustiklinoleum på hele 15.000 m², hvilket reducerer lyden med 18 dB. 

Derudover egner Tarketts linoleumskollektion sig særligt godt til større projekter, da det er skabt med en unik xf²-overfladebehandling, der både beskytter mod slitage, og gør gulvet let at rengøre. Og det er især xf²-overfladen, Tarkett har lagt vægt på under udviklingen af linoleumskollektionen.  Jørgen Baden, Teknisk Chef hos Tarkett forklarer: 

Vi har taget udgangspunkt i at skabe et gulv, der afspejler de behov, som branchen har brug for både nu, men også i fremtiden. Vores linoleumskollektion bygger derfor på ideen om at kombinere flot design og nem vedligeholdelse i ét. Gulvet er slidstærkt, og med dets xf²-overfladebehandling kan vedligeholdelsesomkostningerne holdes nede, da gulvet hverken har brug for voks eller polish.

Denne modstandsdygtige overfladebehandling gør, at linoleumsgulvet egner sig særligt godt til større erhvervsarealer som fx kontorer, offentlige institutioner samt hotel- og restaurationsbranchen. 

Anbefalet kollektion

Om

Københavns Universitet (KUA) har fået installeret 40.000 m² linoleumsgulv i deres bygninger på Amager.

Designer/Arkitekt

Arkitema Architects

Entreprenør

Elindco Byggefirma A/S og Tæppeland Erhverv A/S

Segment

Kategorier