Genanvendelse af installationsspild fra Tarketts linoleumsgulve

Genanvendelse af installationsspild fra linoleum

Genanvendelse af installationsspild fra linoleum

Nu bliver vi de første i Norden til at indsamle både gamle linoleumsgulve og installationsspild fra linoleumsgulve, der kan anvendes som råvare ved produktion af nye gulve.

På vores fabrik i Italien har vi udviklet en teknik til genanvendelse af produktions- og installationsspild. Materialet findeles, og bagsiden af jute separeres og anvendes lokalt som brændstof. Resten af materialet anvendes som råvare i nye gulve og erstatter nye råvarer. Ud over den linoleum vi sælger i dag, kan vi også tage ældre linoleumsgulve fra Tarkett retur og genanvende dem.

For hvert kilo installationsspild, som vi kan genanvende, reduceres udledningen med ca. 2,3 kg CO2. Indsamlingen sker som en del af Tarketts ReStart®-program og gælder for alle Tarketts linoleumsgulve. 

Som en af de første gulventreprenører i Danmark har Næsbjerg Gulve valgt at lade Tarkett genanvende installationsspild fra linoleum. Det indsamles b.la. under renoveringen af Varde Fritidscenter, hvor Næsbjerg Gulve står for installationen af 2000 m2 Veneto-linoleum fra Tarkett. Lars Ebbesen fra Næsbjerg Gulve fortæller:

Vi har valgt at indsamle installationsspildet, fordi vi gerne vil være med til at gøre en forskel for miljøet. Det giver mening, at Tarkett genanvender det i stedet for, at det ender på forbrændingen. Det er stadig nyt for os at benytte ReStart-programmet for linoleum, men indtil videre har det været nemt. Tarkett har leveret big bag til indsamlingen og står også for afhentningen, når den engang er fuld. Vi forventer at indsamle installationsspild fra flere projekter fremover og ser en god værdi i at kunne vise vores kunder, at vi har miljøarbejdet med i dagligdagen.

Hvordan fungerer det?

Installationsspildet fra Tarketts linoleumsgulve indsamles, lægges i hvide big bags, afhentes og transporteres til vores fabrik i Sverige, hvor det vejes og pakkes. Indsamlingen gælder installationsspild fra både kompakte gulve og gulve med akustikbagside. Derefter sendes materialet til vores linoleumsfabrik i Italien, hvor det bearbejdes, så det kan vende tilbage til produktionen. 

Tarketts ReStart®-program er uden omkostninger for dig som kunde. Vi står for big bags til indsamlingen samt afhentning og transport af installationsspildet.

Hvilken type spild tager vi imod?

 • Installationsspild fra alle typer linoleumsgulve fra Tarkett uanset produktionsår (også Tarketts akustik- og ESD-linoleum).
 • Kompakt linoleum og linoleum med akustikbagside skal sorteres separat, og det samme gælder forskellige farvevarianter. De forskellige varianter kan samles i samme big bag, hvis de sorteres i klare plastiksække med én variant i hver pose.

Hvad tager vi ikke imod?

 • Gamle, udrevne linoleumsgulve uanset producent
 • Installationsspild fra andre producenter
 • Andre gulvtyper
 • Knivblade, smeltetråd, emballage og andet affald.

Hvordan kommer jeg i gang?

 • Vær opmærksom på, at vi kun tager installationsspild fra Tarketts linoleum retur.
 • Bestil et metalstativ (artikelnr. 1250995) og specielle hvide big bags (artikelnr. 1250998) til installationsspildet hos vores Kundeservice på telefon +45 43 90 60.
 • Kompakt linoleum og linoleum med akustikbagside skal sorteres separat, og det samme gælder forskellige farvevarianter.
 • De forskellige varianter kan samles i samme big bag, hvis de sorteres i klare plastiksække med én variant i hver pose. Plastiksækkene til sortering kan også bestilles via vores Kundeservice (artikelnr. 1250992).
 • Placer den hvide big bag på en standardpalle og anvend metalstativet til at holde på den. Big baggen bindes med stropperne i toppen, når den er fuld, så den ikke kommer til at fungere som almindelig skraldespand. Metalstativet skal blive stående på pallen, når den sendes retur til Tarkett.
 • Når big baggen med installationsspild er fuld, skal du kontakte vores Kundeservice på telefon +45 43 90 60 for gratis afhentning. Angiv firmanavn, adresse, e-mail, antal paller og gerne en projektreference. 
 • Du får herefter tilsendt et fragtdokument fra DHL via e-mail, som du skal sætte sikkert fast på pallen i den eksisterende plastiklomme på sækken eller med tape. 
 • Hvis du har behov for at bestille flere metalstativer eller big bags, skal du også kontakte vores Kundeservice.

Vil du vide mere?

Kontakt din sælger hos Tarkett eller vores Kundeservice på telefon +45 43 90 60 11 for at få mere information om, hvordan du kommer i gang med ReStart for gamle installationsspild fra linoleumsgulve.

For mere information om beregning af udledning ved genanvendelse kan du kontakte :

Dag Duberg, nordisk bæredygtighedschef: +46 70 300 19 12, dag.duberg@tarkett.com.
Nils Säving, miljøspecialist: +46 8 625 19 74, nils.saving@tarkett.com.

Du kunne også være interesseret i:

Genanvendelse af gulve - Tarkett ReStart
Tarkett ReStart®

Tarketts ReStart-program er cirkulær økonomi i praksis. Vi indsamler installationsspild og gamle gulve i hele landet og transporterer det til vores anlæg, hvor det genanvendes som råvare i nye gulve.

genanvendelse af linoleumsgulv
Genanvendelse af gamle linoleumsgulve

Tarkett er de første i Norden til at indsamle både gamle linoleumsgulve og installationspild fra linoleumsgulve for at anvende det som råvare i produktionen af nye gulve.

Ny EPD for Tarketts linoleum
Ny EPD for Tarketts linoleum viser mindre CO2-udledning

Der er udarbejdet en ny EPD (Environmental Product Declaration) til Tarketts linoleumgulve. EPD’en viser, at Tarketts 2,5 mm linoleum har en negativ CO2-udledning under "Cradle to Gate" (A1-A3).

EPD - Spørgsmål og svar
EPD - Spørgsmål og svar

Spørgsmål og svar om EPD'er