Tarkett ReStart® – Nyt indsamlingsprogram til genanvendelse af tæppefliser

Tarkett ReStart® – Nyt indsamlingsprogram til genanvendelse af tæppefliser

Tarkett lancerer indsamlingsprogram til genanvendelse af tæppefliser

Takket være ny teknologi, som er udviklet af Tarkett i tæt samarbejde med Aquafil, åbnes muligheden for genanvendelse af op mod halvdelen af de ca. 700.000 m2 tæppefliser, der hvert år lægges i Danmark. 

Det nye ReStart-program for tæppefliser betyder en potentiel klimabesparelse på ca. 2.000 tons CO2 årligt. Systemet er allerede i drift og i et af de første projekter, kan der nu indsamles ca. 4.000 m2 gulv til genanvendelse.

Tarkett har arbejdet med genanvendelse af vinylgulve i over 20 år, og nu bliver tæppefliser også en del af ReStart-programmet til indsamling og genanvendelse af gulve. På Tarketts fabrik i Waalwijk i Holland er en ny teknologi på plads, der løser de tekniske udfordringer ved at adskille garnet fra resten af tæppeflisen og samtidig opretholde materiale af høj kvalitet. Udviklingen er sket i tæt samarbejde med den italienske fiberproducent Aquafil.

Tarkett er fast besluttet på at være en del af og drive overgangen til et CO2-neutralt samfund. At genanvendelsen af gulve i Norden nu bliver udvidet, til også at omfatte tæppefliser, er et vigtigt skridt i retning af at realisere en cirkulær økonomi for gulve. Hos Tarkett er vi er stolte af at være pionerer inden for dette område.

- Dag Duberg, nordisk bæredygtighedschef Tarkett.

Hvilke tæppefliser kan genanvendes, og hvordan fungerer det?

Tarkett har udviklet en ny teknologi i samarbejde med Aquafil, som gør det muligt at adskille garnet fra resten af tæppeflisen. Aquafil kan herefter producere ECONYL®-garn, som består af 100 % genanvendt materiale, som igen kan bruges til nye tæppefliser. Derudover kan Tarketts EcoBase-bagside også genanvendes. Den er udviklet til genanvendelse og har været på markedet i flere år.

Du kan også være interesseret i:

Ronneby i Sverige
ReStart

Gennem ReStart indsamler vi afskær og installationsspild og genanvender dette til råvarer til nye gulve.

Hvilke tæppefliser kan genanvendes, og hvordan fungerer det?
Hvilke tæppefliser kan genanvendes, og hvordan fungerer det?

Nu åbnes muligheden for genanvendelse af op mod halvdelen af de ca. 700.000 m2 tæppefliser, der hvert år lægges i Danmark.