Hvilke tæppefliser kan genanvendes, og hvordan fungerer det?

Hvilke tæppefliser kan genanvendes, og hvordan fungerer det?

Tarkett har udviklet en ny teknologi i samarbejde med Aquafil, der gør det muligt at adskille garnet fra resten af tæppeflisen. Aquafil kan herefter fremstille ECONYL®-garn, som består af 100% genanvendt materiale, som igen kan anvendes til nye tæppefliser. Derudover kan Tarketts EcoBase-bagside genanvendes. Den er udviklet til genanvendelse og har været på markedet i flere år.

Hvilke gulve kan genanvendes?

•    Tæppefliser af løkkevarer og med PA6-garn i størrelserne 48 x 48 og 50 x 50 cm, uanset producent og bagside.

Hvordan fungerer det?

  • En uddannet gulvtekniker eller sælger fra Tarkett foretager en forudgående inspektion med specielt testudstyr for at sikre materialets fiberkvalitet. Besked om eventuel mulighed for genanvendelse gives på stedet. 
  • I forbindelse med inspektionen udfylder den ansvarlige tekniker eller sælger en formular med information om projektet, som sendes til Tarketts lokale kundeservice.
  • Tæppefliserne sendes herefter til Tarketts anlæg i Holland, hvor garnet adskilles fra bagsiden med den nye teknologi. Renhedsgraden vil være over 95%, hvilket er en forudsætning for, at det kan genanvendes.
  • Kunden modtager et certifikat på mængden af indsamlet materiale, mængden af råmateriale og den CO2-besparelse, som genanvendelsen har betydet.

For hver kvadratmeter tæppefliser, der genanvendes, opnås en klimabesparelse på ca. 6 kg CO2, og er det samtidig et gulv med EcoBase-bagside, så stiger besparelsen til ca. 8 kg CO2.

Ejendomsejere og andre, der ønsker at sende tæppefliser eller andre gulvmaterialer til genanvendelse, kan gøre det ved at kontakte os.

Du kan også være interesseret i:

Genanvendelse af gulve - Tarkett ReStart
Tarkett ReStart®

Tarketts ReStart-program er cirkulær økonomi i praksis. Vi indsamler installationsspild og gamle gulve i hele landet og transporterer det til vores anlæg, hvor det genanvendes som råvare i nye gulve.

Tarkett lancerer indsamlingsprogram til genanvendelse af tæppefliser
Genanvendelse af gamle tæppefliser

Takket være ny teknologi, der er udviklet af Tarkett i tæt samarbejde med Aquafil, åbnes muligheden for genanvendelse af op mod halvdelen af de ca. 700.000 m2 tæppefliser, der hvert år lægges i Danmar

Se alle vores tæppefliser:

Teppefliser

Her har vi samlet våre kolleksjoner med teppefliser fra Desso. Desso, som er en del av Tarkett Group, ble den første gulvbedriften i verden til å jobbe for sirkulær økonomi innen produksjon og gjenvinning som ikke etterlater produksjonsavfall. Denne filosofien konkretiseres med sertifikatet Cradle to Cradle, eller vugge-til-vugge på norsk.