Unge mennesker i skolemiljø

Gulve til skoler

Gulve til skoler

Opfattelsen af, hvordan man bedst underviser og støtter børn og unge i løbet af deres skolegang, har udviklet sig betydeligt i de seneste år. uddannelsesinstitutioner bliver ikke længere bedømt ud fra de uddannelsesmæssige resultater alene. Nu forventes skolerne også at bidrage til elevernes personlige udvikling og hjælpe dem med at blive ansvarsfulde voksne individer. Samtidig er skolen en arbejdsplads, som skal leve op til kravene om et godt arbejdsmiljø.

Et godt skolemiljø skal:

  • være inkluderende og tage hensyn til alle, uanset baggrund eller fysiske evner
  • være fleksibelt og støttende for at lette elevernes indlæring og lærernes undervisning
  • have en positiv og respektfuld kultur, som bakker eleverne op, både studiemæssigt og i deres personlige udvikling
  • drives i sunde, sikre og holdbare bygninger, som bidrager til elevernes trivsel og udvikling
  • fremme et godt arbejdsmiljø for både ansatte og elever

Læs mere om forskellige temaer vedrørende gulve til skoler:

Design til fremtidens skole

Design spiller en vigtig rolle i moderne pædagogiske miljøer. Indbydende og let tilgængelige bygninger forbedrer livskvaliteten for både elever og personale og kan desuden bidrage til bedre indlæring.

Farver påvirker indlæringen

Designet på skoler og andre uddannelsesinstitutioner skal opmuntre til læring og skabe et positivt uddannelsesmiljø. Farver er ikke bare dekorative – de påvirker også vores følelser og adfærd, især i de tidlige udviklingsår.

Godt indeklima forbedrer sundheden

Børn og unge tilbringer fem af ugens syv dage i skolen, og det meste af tiden opholder de sig indendørs. Studier har vist, at indeluften kan være op til fem gange mere forurenet end udeluften

Mindre støj forbedrer studiemiljøet

Det er påvist i studier, at støj og larm påvirker børns taleopfattelse og høreforståelse i meget højere grad end hos voksne. Larm og dårlig akustik er også det største arbejdsmiljøproblem på arbejdspladserne i dag,

Lyset er vigtigt for præstationsevnen og velværet

Lyset og belysningen i skolens lokaler spiller en vigtig rolle, både for elevernes velvære og studieresultater. Desværre får lyset ikke altid den velfortjente opmærksomhed.

Et tilgængeligt skolemiljø

Mennesker i alle aldre og med forskellige baggrunde og forudsætninger har deres gang på skolerne og universiteterne; det gælder både elever og personale.

Idræt fremmer udviklingen

Idrætsaktiviteter er et af grundelementerne i et godt pædagogisk miljø. Fysisk aktivitet er ikke bare godt for helbred og velvære; fælles idrætsaktiviteter kan også styrke kammeratskabet.

En god rengøringsøkonomi

Hygiejniske og vedligeholdte bygninger spreder ikke alene glæde i ethvert uddannelsesmiljø, de bidrager også positivt til brugernes helbred og velvære.

Anbefalede produkter

Linoleumsgulve

Et linoleumsgulv er et tidløst gulv, der tager sig flot ud i enhver indretning. Linoleumsgulve er blevet anvendt til bebyggelse i omkring 150 år og bliver stadig fremstillet udelukkende af genanvendelige råmaterialer den dag i dag.

Homogene vinylgulve

På hospitalsgange og i skolekorridorer, hvor mange mennesker og meget udstyr passerer dagligt, udsættes gulvene for hårdt slid. Derfor kræves der et gulv med en lang funktionel og æstetisk holdbarhed

Tæppefliser

Tarkett og DESSOs miljøvenlige tæppefliser fås i en lang række forskellige designs. Vælg mellem vores mange innovative mønstre og strukturer eller gå efter dæmpede og harmoniske farver for et minimalistisk look.

Referencer - Skoler

Studiemiljø på Københavns Universitet (KUA)
Københavns Universitet (KUA)

Københavns Universitet (KUA) har fået installeret 40.000 m² linoleumsgulv i deres bygninger på Amager.

EUC Lillebælt - Skole - Uddannelse - Tarkett - reference
EUC Lillebælt

EUC Lillebælt har fået installeret 1200 m² linoleumsgulv og 300 m² DESSO tæppefliser i det nyopførte byggeri.