Om at indrette langsigtet i en trendfølsom branche

Om at indrette langsigtet i en trendfølsom branche

Interiør Gruppens Carsten Michaelsen fortæller om materialevalg og indretning, der holder over tid.

Indretningsarkitekterne hos Interiør Gruppen har indrettet hoteller og restauranter, primært i Danmark, siden 2001. De står bl.a. bag Copenhagen Island, hvis indretning har været intakt siden starten af 2000'erne, og det nye Next House Copenhagen, der er et innovativt hostelkoncept, der tilbyder mere end blot billige værelser.

Den særlige udfordring ved at indrette hoteller er, hvordan de bliver slidt – både af at blive brugt og rent konceptuelt. Designflows kan ikke forudses, men det grundlæggende er, at det, der er dyrt at udskifte, som fx møbler og lamper, helst skal holde så længe som muligt. Tekstiler og andre dele kan udskiftes oftere, efter 5-10 år.

En stil kan ældes væsentligt i løbet af et årti. Men det behøver den ikke gøre. Der findes måder at skabe mere tidløse indretninger på ved at være tro mod det koncept, man vælger, uanset om stilen er ældre eller moderne. Tidløse materialer handler om en ærlighed i råmaterialerne. Materialernes baggrund er vigtig ud fra både et bæredygtighedsperspektiv og kundens muligheder for kommunikation. Jo flere produkter, der har en grundtanke, desto bedre. Der skal være en god fortælling om materialerne og sporbarhed for at sikre, at historien er sand. 

Gulve til hotel

En anden sådan "historie" er, at vi først og fremmest indretter med dansk design. En gæst skal føle, at vedkommende er i Danmark og desuden få et opdateret indtryk af dansk indretning. Vi arbejder ikke med Arne Jacobsen, men derimod unge, levende designere, der tilfører noget nyt og spændende.

Interiør Gruppens seneste opgave var at indrette Next House Copenhagen – et hostel ved Københavns Hovedbanegård, der drives af hotelgruppen Arp-Hansen. Et hostel er det billigste koncept inden for hoteller. Tidligere var et hostel noget billigt og primitivt for unge mennesker. Man fik en sengeplads, der ikke kostede så meget. Men her er idéen, at man får meget mere, end man betaler for.

Tanken er, at man straks forlader rummet (som kan ligge i sovesal eller være privat) for at få en oplevelse. Next House Copenhagen har to tag-caféer, biograf, luksuspizza, pool, basketballbane og en scene til koncerter. Alt i atmosfæren skal være med til at skabe en god stemning. Det er hyggeligt, afslappet, ikke stift.

Vi tog vare på den oprindelige indretning – vægge og gulve af rå beton samt installationer og rør, som vi efterlod på væggene. Derefter indrettede vi med træ og grønne planter – en detalje, der giver en direkte association til naturen og bæredygtighed. Projektet var allerede i gang før pandemien, og Next House Copenhagen blev gennemført efter planen på trods af materialeforsinkelser og højere priser. Vi gik ikke på kompromis med materialevalget.

– Carsten Michaelsen, senior interiørarkitekt og medstifter af Interiør Gruppen. 

Relaterede artikler

Hoteltrends
Trends indenfor hotel og hospitality-branchen

Hospitality – en branche i forandring. Eksperter fra Tarkett giver deres bud på udviklingen indenfor hotelbranchen som lige nu byder på udfordringer, men også på store muligheder.

DESSO & Ex Nature gulve
Hotelkoncepter – hvorfor godt design er nøglen til succes

Design er en vigtig del af en hotelvirksomheds identitet, uanset om det drejer sig om et boutiquehotel eller en hotelkæde.