representation of fine dust in the air, small particulates that are harmful for our health and wellbeing

Indoor Air Quality

Tæppefliser

A Space to Breathe

Vi lever og ånder på en levende planet. Derfor har vi hele tiden fokus på at sikre kvaliteten af den luft, som vi indånder. 

Gennem vores fokus og engagement i Tarketts Human-Conscious Design arbejder vi aktivt på at udvikle gulve, der er velegende for både mennesket og vores planet, samtidig med at vi hele tiden har fokus på at finde løsninger på nogle af nutidens miljømæssige udfordringer.

Den sundhedsskadelige påvirkning af fint støv

Luftforurening og dårlig luftkvalitet udgør en voksende fare for menneskers sundhed, både indendørs og udendørs. Mennesker tilbringer i gennemsnit 90 % af deres tid indendørs og trækker vejret ca. 25.000 gange om dagen. Luften er ofte 2 til 5 gange mere forurenet indendørs i forhold til luften udendørs. Små, usynlige partikler, støvpartikler, også kaldet partikelforurening eller fint støv, spiller en afgørende rolle for luftkvaliteten i både boliger og på arbejdspladsen og er direkte forbundet med sundhedsfarer.

Meanwhile, air pollutants are 2 to 5 times higher in most buildings, than outdoors

Indendørsluften indeholder skadelige partikler (PM), mikroskopiske støvpartikler og snavs, der er tilstrækkelig små til at blive indåndet og komme langt ned i lungerne. Partiklerne opdeles i to størrelseskategorier, PM10 og PM2.5, som begge kan medføre åndedrætsbesvær og allergiske reaktioner. De kan også påvirke hjertet og lungerne, hvilket forårsager alvorlige fysiologiske problemer på både kort og lang sigt. 

Det er vigtigt for menneskers sundhed og velbefindende at der tages skridt mod at forbedre kvaliteten af indeluften, både nu og i fremtiden. Vores ro i sindet, vores velbefindende og vores generelle sundhed har stor gavn af luft, der er fri for forurening.

Design

Tæpper er et populært og oplagt valg til arbejdspladsen, uddannelsesinstitutioner og plejehjem, fordi de både hjælper med at absorbere lyd, forbedre luftkvaliteten og samtidig skabe et indbydende miljø. Der er også ofte færre støvpartikler (eller fint støv) i rum, hvor der er installeret tæpper.  

DESSO AirMaster® bidrager til at forbedre indeklimaet for dig og dine kollegaer. Teknologien bag AirMaster er baseret på et patenteret garn, der er otte gange mere effektivt til at opfange og indkapsle støv og partikler end gulve uden tæpper og fire gange mere effektivt end gulve med at almindeligt gulvtæppe. Fint støv (<10 μm) opfanges og indkapsles i de fine tråde i DESSO AirFilters, mens grovere fint støv (>10 μm) opfanges i de tykkere tråde i DESSO DustCollectors. Tæppets unikke struktur forhindrer, at støvet bliver luftbåret igen, når det først er opfanget. AirMaster renser derfor luften for menneskers og miljøets sundhed og velbefindende og giver os mulighed for at trække vejret mere frit.

Reduced amount of fine dust in the breathing zone when using DESSO AirMaster carpet tiles compared to smooth floors

Materialevalg og Design

Alle vores designs og valg af materialer er baseret på Cradle to Cradle og med fokus på produktets livscyklus. Det betyder, at vi begrænser brugen af nye råmaterialer ved at genanvende værdifulde ressourcer, der ellers ville være gået til spilde, samt at vi er bevidste om, at vi er ansvarlige for hele livscyklussen for hvert eneste materiale, vi arbejder med. Samtidig med at vi designer funktionelt og æstetisk, designer vi også cirkulært – således vores gulve kan anvendes i mange år fremover. 

Vores tæppefliser består af to nøglekomponenter, garn og en 100 % genanvendelig EcoBase-bagside, der kan sættes sammen lige så smukt og nemt, som de kan skilles ad senere hen. Som en del af vores vedvarende bestræbelser på at mindske vores klimapåvirkning, er vi stolte over at kunne præsentere en ny og forbedret EcoBase-bagside, hvor en fossilt baseret ingrediens er blevet erstattet af en ny biobaseret hovedbestanddel.

DESSO Carpet tiles, yarn and EcoBase backing

Vores cirkulære klimaaftryk

Gennem en holistisk tilgang til design og omhyggeligt udvalgte råmaterialer sikrer vores lukkede kredsløb, at vores tæppefliser har et imponerende lavt CO2-aftryk – et aftryk, som vi sammen med partnere og kunder løbende arbejder på at reducere yderligere.

DESSO AirMaster Earth Circular Carbon Footprint

Oplev vores DESSO AirMaster-kollektioner

AirMaster Classic

Med DESSO AirMaster går ultimativ innovation og effektivitet op i en højere enhed takket være godt design, der bidrager til at forbedre sundhed og velvære på kontorer, i skoler, plejemiljøer og andre offentlige bygninger.

AirMaster Earth

DESSO AirMaster Earth tilbyder et organisk mønster, hvor alle farver fusioneres med en sort garntråd, hvilket skaber en smuk kontrast og et taktilt visuelt udtryk.

AirMaster Sphere

AirMaster Sphere tilfører varme til arbejdspladsen med sit håndlavede rustikke udtryk, der er inspireret af naturlige materialer og elementer.

AirMaster Reflection

DESSO AirMaster® Reflection er inspireret af japansk designfilosofi, der bygger på balance, ro og natur.

AirMaster Gold

Med Cradle to Cradle Gold-certificering og samme unikke evne til at opfange de mindste støvpartikler, som vores øvrige AirMaster-kollektioner, bidrager kollektionen til en sundere arbejdsplads og baner vejen for en bæredygtig fremtid.

Desert AirMaster

DESSO Desert AirMaster med inspiration fra naturen har et diffust mønster, der giver en meleret gulveffekt.

Relateret indhold

colourful and modern communal workspace showcasing the DESSO AirMaster three complementary designs
DESSO AirMaster®

Hos Tarkett stræber vi konstant efter at forbedre menneskers sundhed og trivsel ved at forbedre indendørs luftkvalitet. Vi præsenterer nu en opdateret kollektion af vores DESSO AirMaster® tæppefliser.

contemporary workspace interior style with matching colour palette for floors and acoustic walls
Tarketts samarbejde med BAUX

Drevet af fælles værdier for velvære og miljøansvar har BAUX og Tarkett i et designfællesskab skabt en harmonisk farvepalet.

Fodnoter:

1 Source: https://www.asthmaandlung.org.uk/how-your-lungs-work

2 US Environmental Protection Agency

3 Based on GUI test report AirMaster® 090225-01 DF with DESSO AirMaster® versus a standard smooth floor and versus standard structured loop pile carpet (median values).

4 AirMaster Earth: According to the Environmental Product Declaration (EPD) S-P-08559 - AirMaster® externally verified by Bureau Veritas, based on the total carbon footprint (Modules A-D) with a closed loop circular recycling scenario.

5 Circular Carbon Footprint: according to the Environmental Product Declaration (EPD) S-P-11790 – DESSO AirMaster Classic, S-P-11675 – DESSO AirMaster Earth, and S-P-11798 – DESSO AirMaster Sphere, externally verified by Bureau Veritas, based on the total carbon footprint (Modules A-D) with a closed loop circular recycling scenario.