Tarkett ReStart® – nu genanvender vi også installationsspild fra linoleum

Tarkett ReStart® – nu genanvender vi også installationsspild fra linoleum

Vær med til at genanvende installationsspild

Nu bliver vi de første i Norden til at indsamle installationsspild fra linoleumsgulve for at anvende det som råmateriale i produktionen af nye gulve. For hvert kg spild, vi kan genanvende, reducerer vi CO2-udslippet med ca. 3 kg. Indsamlingen sker som en del af Tarketts ReStart®-program og gælder Tarketts linoleumsgulve. I 2020 blev indsamlingen af linoleum gennemført som et pilotprojekt, og nu tager vi næste skridt og gør dette i fuld skala. 

Som en af de første gulventreprenører i Danmark har Næsbjerg Gulve valgt at lade Tarkett genanvende installationsspild fra linoleum. Det indsamles b.la. under renoveringen af Varde Fritidscenter, hvor Næsbjerg Gulve står for installationen af 2000 m2 Veneto-linoleum fra Tarkett. Lars Ebbesen fra Næsbjerg Gulve fortæller:

Vi har valgt at indsamle installationsspildet, fordi vi gerne vil være med til at gøre en forskel for miljøet. Det giver mening, at Tarkett genanvender det i stedet for, at det ender på forbrændingen. Det er stadig nyt for os at benytte ReStart-programmet for linoleum, men indtil videre har det været nemt. Tarkett har leveret big bag til indsamlingen og står også for afhentningen, når den engang er fuld. Vi forventer at indsamle installationsspild fra flere projekter fremover og ser en god værdi i at kunne vise vores kunder, at vi har miljøarbejdet med i dagligdagen.

Tarketts ReStart®-program er uden omkostninger for dig som kunde. Vi står for big bags til indsamlingen samt afhentning og transport af installationsspildet.

Fra indsamling til genanvendelse

Installationsspildet fra Tarketts linoleumsgulve indsamles i store hvide big bags, som afhentes og transporteres til vores lager i Ronneby, Sverige, hvor det vejes og pakkes. Indsamlingen gælder installationsspild fra både kompakte gulve og gulve med akustikbagside.

Herefter transporteres materialet til vores linoleumsfabrik i Narni, Italien, hvor det bearbejdes for at kunne genanvendes i produktionen.  Da materialet transporteres med lastbiler, som i forvejen kører fra Ronneby til Narni, medfører transporten ingen ekstra belastning for miljøet.

Sådan kommer du i gang med ReStart

Kontakt din sælger hos Tarkett eller vores Kundeservice på +45 43 90 60 11 for at høre mere om, hvordan du bliver en del af vores ReStart®-program.

  • Vær opmærksom på, at vi kun tager installationsspild fra Tarketts linoleum retur.
  • Du bestiller et metalstativ (artikelnr. 1250995) og specielle hvide big bags (artikelnr. 1250998) til installationsspildet via vores Kundeservice.
  • Kompakt linoleum og linoleum med akustikbagside skal sorteres separat, og det samme gælder forskellige farvevarianter. De forskellige varianter kan samles i samme big bag, hvis de sorteres i klare plastiksække med én variant i hver pose. Plastiksækkene til sortering kan også bestilles via vores Kundeservice (artikelnr. 1250992).
  • Placer den hvide big bag på en standardpalle og anvend metalstativet til at holde på den. Big baggen bindes med stropperne i toppen, når den er fuld, så den ikke kommer til at fungere som almindelig skraldespand. Metalstativet skal blive stående på pallen, når den sendes retur til Tarkett.
  • Når big baggen med linoleumsspild er fuld, skal du kontakte vores Kundeservice på telefon +45 43 90 60 for gratis afhentning. Angiv firmanavn, adresse, e-mail, antal paller og gerne en projektreference. 
  • Du får herefter tilsendt et fragtdokument fra DHL via e-mail, som du skal sætte sikkert fast på pallen i den eksisterende plastiklomme på sækken eller med tape. 
  • Hvis du har behov for at bestille flere metalstativer eller big bags, skal du også kontakte vores Kundeservice.

Vil du vide mere?

Kontakt din sælger hos Tarkett eller vores Kundeservice på +45 43 90 60 11 for mere information om, hvordan vores ReStart®-program fungerer.

Du kunne også være interesseret i:

Ny EPD for Tarketts linoleum
Ny EPD for Tarketts linoleum viser mindre CO2-udledning

Der er udarbejdet en ny EPD (Environmental Product Declaration) til Tarketts linoleumgulve. EPD’en viser, at Tarketts 2,5 mm linoleum har en negativ CO2-udledning under "Cradle to Gate" (A1-A3).

EPD - Spørgsmål og svar
EPD - Spørgsmål og svar

Spørgsmål og svar om EPD'er