White Paper: Design miljøer, der understøtter ældreomsorg og demens

White Paper: Design miljøer, der understøtter ældreomsorg og demens

White Paper: Design miljøer, der understøtter ældreomsorg og demens

Befolkningen i den vestlige verden bliver ældre, ikke mindst i Norden. Det stiller større krav til samfundet, som skal tage hånd om den aldrende befolkning. Efter en analyse af de store udfordringer, der er forbundet med denne aldring, herunder svækkede sanser og virkningerne af demens, har vi set på, hvordan arkitektur, udformning af interiør og den daglige pleje kan gøres mere understøttende for beboerne på et plejecenter. 

Som en del af dette arbejde har vi for nyligt publiceret vores White Paper ”Designing supportive care homes for aged care and dementia”, og vi håber, at vi derigennem kan bidrage til større velvære inden for ældreplejen. Dette White Paper er baseret på feltstudier og interviews med beboere, pårørende, personale og behandlere på plejecentre og med arkitekter og forskere, der arbejder inden for ældreplejeområdet.

En af de vigtigste konklusioner i den forskning, som dette White Paper er baseret på, er, at forbedringerne inden for ældrepleje skal involvere alle interessenter: arkitekter, designere, bygherrer, ejendomsindehavere, behandlere, personale, pårørende og ikke mindst beboerne selv. For at implementere de foreslåede anbefalinger i dette White Paper er det nødvendigt med et samarbejde, der skaber effektive, økonomisk holdbare miljøer, hvor ældre kan få den bedst tænkelige pleje.  

I det seneste årti har Tarkett opbygget en viden og forståelse for ældre menneskers behov og opfattelser. Vi bygger videre på denne viden, og dette White Paper er en vigtig del af processen. Vores samarbejde med forskellige aktører inden for ældrepleje hjælper os med at udvikle væg- og gulvløsninger med designs og tekniske egenskaber, der bidrager til en bedre livskvalitet for beboerne og det personale, der tager hånd om dem.

Alle plejecentre er unikke og har specifikke behov, der udvikler sig over tid. Vi håber, at vi ved at opfordre til kreativitet og innovation kan bidrage til at udvikle ældreplejen. Vores ambition er at fremme et tættere samarbejde mellem alle interessenter, og vi glæder os over muligheden for at samarbejde med andre leverandører, virksomheder og eksperter om at skabe et bedre miljø for det stigende antal ældre i vores samfund.

Læs mere i vores Aged Care White Paper:  Designing supportive care homes for aged care and dementia

Relaterede artikler

Ældre person som får hjælp på et plejehjem
Gulve til plejehjem

At forlade sikkerheden i ens hjem er svært for de fleste mennesker, og derfor er miljøet på et plejehjem afgørende når vi bliver ældre.

På et plejehjem får en ældre person hjælp af designet
Indretning af plejehjem for personer med demens

Der er mange ting i indretningen af et plejecenter, som kan forbedre livskvaliteten for personer med demens. Det handler om kontraster og mønstre og ikke mindst om at skabe en hjemlig følelse

På et plejecenter får en ældre hjælp af personalet
Design | Plejecentre

Gulvet er en vigtig del af indretningen med hensyn til at skabe komfort og mulighed for en værdig og god alderdom til trods for nedsat syn, hørelse og kognitiv funktion.

Tarketts VR tool for at opleve et rum som en dement person
Prøv vores VR-værktøj for at forstå demensvenligt design

Oplev vores unikke VR-værktøj, der er udviklet sammen med førende eksperter inden for demens og indkluder de 12 designprincipper for demens.