iQ Loop

At designe med genanvendte materialer

Hvordan et materiale ser ud og føles er en del af dets bæredygtighed

At mennesker kan - og vil - bruge materialet længe. Da Note (design studio) begyndte at designe kollektionen, blev opgaven defineret således: materialet skal indeholde en maksimal andel af genanvendt råmateriale og kunne fremstilles af alle typer Tarkett iQ-gulve, uanset farve. Hvis man blander alle farver, får man - grå.

Vi arbejder gerne farverigt. Hvis vi bruger gråt, er det ofte i materialer, hvor farven forekommer naturligt, så det føltes først begrænsende kun at arbejde med gråt. Men de stramme kriterier blev snart en kreativ ressource, hvor vi kunne fordybe os og arbejde fokuseret, men bredt inden for det grå spektrum. Det er et meget specielt projekt for os at være en del af, da resultatet af projektet er mere end bare produktet, det er bæredygtigt gennem så mange led.  
Charlotte Ackemar, produktdesigner hos Note (design studio) 
iQ Loop

I deres research indså teamet hos Note (design studio), at en grå indretning kan opfattes som meget stabil og tryg. Den følelse ønskede de at finde og samtidig vise rigdommen i gråt. De skulle dog udvikle et mønster, der adskilte sig markant fra Tarketts eksisterende iQ-kollektioner, der allerede tilbyder grå nuancer.

iQ Loop er et transparent produkt, både i fremstillingsprocessen og i indholdet. Note ønsker at afspejle dette i designet gennem et transparent element, der viser, hvordan materialet er opbygget. Mønstret opstår under fremstillingen og skaber en dybdevirkning, en 3D-effekt, der får materialet til at ligne kork. Det transparente element gør også, at gulvet bliver levende under forskellige lysforhold. 

Kollektionen består af en række på syv grå nuancer, der let kan matches med andre farver. Navngivningen afviger fra associationerne som duegrå, kul og lavendel. I stedet fortæller produkternes navne, om det er en varm, kold eller neutral grå. Kollektionen bliver dermed mere som et værktøj for designere og arkitekter, der har brug for at finde præcis den tone, der harmonerer med den øvrige indretning.

Join the Loop

Produktionen af iQ Loop begrænses af den mængde materiale, vi modtager, og kollektionen tilbydes derfor primært til kunder, der bidrager med materiale. Derfor lancerer vi samtidig konceptet Join the Loop, som sigter mod at få flere til at deltage og bidrage til en cirkulær omstilling gennem indsamling af installationsaffald og gamle gulve inden for Tarketts genanvendelsessystem - ReStart. 

Læs mere om iQ Loop

iQ Loop
iQ Loop - Tarketts mest cirkulære vinylgulv

Hvor meget genanvendt råmateriale kan man bruge til at producere et nyt gulv og stadig opnå et attraktivt design?

Se kollektionen