Bokios nye kontor på Avenyn i Göteborg | Sturefors-kvarteret

Bokios nye kontor på Avenyn i Göteborg | Sturefors-kvarteret

2020 | Göteborg, Sverige

Billedgalleri

Et enestående lysindfald lader et klassisk, ternet parketgulv på Avenyn i Göteborg komme til sin ret

Kontorbygningen Sturefors er en del af Mid Avenue, ejendomsselskabet Wallenstams store satsning på Göteborgs mest centrale adresse. Mid Avenue består af fire områder med populære shopping-, kultur- og kontorarealer på Avenyn. I Sturefors’ kontorlokaler holder regnskabsvirksomheden Bokio til i lokaler, som er indrettet af tegnestuen GAJD. Et af de nye lokaler har fået et klassisk udtryk med trægulvet Tarkett Noble Oak Manhattan. 

Sturefors’ store vinduespartier byder på masser af naturligt lys og udsigt over bylivet. Lysindfaldet gør også parketgulvet Tarkett Noble Oak Manhattan til et perfekt valg. Alt i fremstillingsprocessen af dette eksklusive egetræsgulv stræber efter, at materialet skal vækkes til live i rummets lys. 

Nobles mønster er et hollandsk, ternet mønster, som er et klassisk parketmønster, der har eksisteret siden 1600-tallet, men som blev ekstra populært i 1950’erne. Tarketts udgave fås i en moderne palet med hvide, sorte og mørkebrune gulve. Træstavene er udvalgt til at skabe et livligt, men afstemt udtryk, hvilket betyder, at de viser træets naturlige nuancer men uden knaster. Træet har fået en blød børstning, hvilket giver en let struktur. Til sidst er gulvet behandlet med en mat hårdvoksolie, der beskytter uden at skjule træets naturlige skønhed. Resultatet er sofistikeret og klassisk, men med et opdateret og moderne udtryk. Når man monterer et gulv som dette med de lysforhold, der er i Sturefors, giver man rummet en behagelig stemning, der er kendetegnet ved bevægelse og liv uden at være distraherende. 

Bokios lokaler strækker sig over to en halv etage plus tagterrasse. Gulvet er en kombination af betongulv og 800 m2 af trægulvet Noble Oak Manhattan. Som altid, når det gælder avancerede parketmønstre, kræver det en designmæssig velovervejet montering. Denne er udført af gulvfirmaet Randéns Mattor. 

Anbefalet kollektion

Om

Kontorbygningen Sturefors er en del af Mid Avenue, ejendomsselskabet Wallenstams store satsning på Göteborgs mest centrale adresse.

Designer/Arkitekt

GAJD

Entreprenør

Billström Riemer Andersson Bygg AB/Randéns mattor

Bygningsejer

Wallenstams

Segment

Kategorier