Cradle to Cradle®

Cradle to Cradle®

Hvad er Cradle to Cradle®?

Vores engagement i den cirkulære økonomi går langt tilbage. Siden 2011 har Tarkett samarbejdet med Cradle to Cradle og miljøinstittutet EPEA (Environmental Protection and Encouragement Agency), som arbejder med tredjepartscertificering ned fokus på produkters indvirkning på mennesker og miljø. 

Vores Cradle to Cradle-certificeringer er baseret på fem kriterier: 

  • Materialesundhed
  • Produktets genanvendelighed
  • Brug af vedvarende energi 
  • Forvaltning af vandforbrug
  • Social ansvarlighed.

Der findes fire niveauer inden for Cradle to Cradle®-certificering: bronze, sølv, guld og platin, og flere af vores produkter har fået tildelt en certificering. Tarkett var en af de første gulvproducenter, som opnåede Cradle to Cradle Guld-certificering af bl.a. vinyl- og linoleumsgulve. Via linket herunder kan du se, hvilke Tarkett-produkter der er certificerede i henhold til Cradle to Cradle®. 

Vores certificeringer

Vores fokus på og at overholde principperne bag Cradle to Cradle har resulteret i, at Tarkett har opnået det højeste antal produkter med Cradle to Cradle Guld-certificering i vores branche. 

Trægulve: Cradle to Cradle Sølv

Tarkett har fået tildelt Cradle to Cradle Sølv-certificering for følgende kollektioner af trægulve: Noble, Elegance, Prestige, Heritage, Vintage, Play, Shade, Pure og Professional.. Disse kollektioner fremstilles i Sverige og Polen. Tarketts indsats ift. energi og vandforvaltning blev certificeret på guldniveau. Tarkett er den første trægulvsproducent i Europa, der har Cradle to Cradle-certificerede produkter.

Linoleumsgulve: Cradle to Cradle Bronze, Sølv og Guld

Tarketts linoleum er den første i verden, som er blevet Cradle to Cradle-certificeret for sin bæredygtighedsprofil. Den kompakte linoleumskollektion blev Cradle to Cradle-certificeret i 2011 og har bevaret sin status lige siden. 

For at opnå denne certificering skal fremstillingsprocessen leve op til visse kriterier inden for områder som energiforbrug og vandforvaltning. I Tarketts linoleumsfabrik i Narni, Italien, har man installeret et anlæg, som kan genanvende kølevand i et lukket kredsløb. Fabrikken arbejder også for løbende at øge andelen af energi fra vedvarende kilder. 
I tråd med Tarketts engagement i bæredygtighed og økodesign er der nu flere linoleumskollektioner, som er blevet Cradle to Cradle-certificerede, inklusive Veneto Essenza 100% linen (Sølv) og de nye Originale Essenza-kollektioner (Guld).
Den seneste innovation inden for linoleumsprodukter er LinoWall, det første og eneste vægmateriale i linoleum, der er certificeret i henhold til Cradle to Cradle Sølv.

iQ One-vinylgulve: Cradle to Cradle Guld

iQ One er en ny generation af homogene vinylgulve uden PVC i samme høje kvalitet som Tarketts andre iQ-gulve. Kollektionen er en perfekt balance mellem æstetik, fleksibilitet og styrke. Hos Tarkett er vi stolte af at kunne tilbyde det første homogene gulv i verden, der er certificeret i henhold til Cradle to Cradle Guld.
 

Tæppefliser: Cradle to Cradle Guld til DESSO EcoBase

Tarketts DESSO EcoBase, en bagside til tæppefliser, som er 100 % genanvendelig og er blevet certificeret med Cradle to Cradle Guld (Cradle to Cradle Platin i kategorien materialesundhed). Gulvet indeholder mindst 75 % genanvendt materiale (kalk, som er fremstillet efter upcycling-princippet)* og er fremstillet på en fabrik, som udelukkende drives med vedvarende energikilder. Hele bagsiden kan separeres og genanvendes 100 % i Tarketts proces. Vores kollektion AirMaster har EcoBase som standard. Alle vores DESSO-tæppefliser kan dog bestilles med EcoBase.
*En tæppeflise med EcoBase kan indeholde op til 89 % genanvendt materiale eller materiale fra vedvarende kilder uden risiko for mindsket materialesundhed eller ydelse.
 

Relaterede artikler

Miljømærkninger og certificeringer
Miljømærkninger og certificeringer

I Danmark og Norden er miljømærker og certificeringer afgørende. Tarkett arbejder konstant for at opfylde de nødvendige kriterier og standarder.

Vores miljøvision
Vores miljøvision

Vores vision er at være verdensledende inden for innovatitive gulvløsninger på en måde, der skaber en bæredygtig værdi for vores kunder