Linoleum fremstilles af naturlige råvarer, og dets holdbare egenskaber gør det stadig mere populært som indretningsmateriale.

Ny mat overflade og mere farve | Linoleum til gulve og vægge

Linoleum til gulve og vægge

Linoleum fremstilles af naturlige råvarer, og dets holdbare egenskaber gør det stadig mere populært som indretningsmateriale.

Denne udvikling ønsker vi at fremme hos Tarkett, og derfor relancerer vi nu vores linoleums-kollektioner. Alle kollektionerne har fået en ny mat overfladebehandling, og vi har tilføjet en række nye farver inspireret af naturen og flere varme farver. 

Linoleum fremstilles af naturlige  ressourcer, som enten er vedvarende eller findes i overflod. Men det er ikke kun råvarerne, der er bæredygtige. Tarketts linoleum 2,0-3,2 mm har en klimaneutral fremstillingsproces. En ny EPD viser også, at Tarketts linoleum 2,5 mm har den laveste CO2-udledning i branchen under "Cradle to Gate", dvs. A1-A3*. Samtlige kollektioner er miljømærket med Svanemærket og certificeret med mindst Cradle to Cradle Silver. I 2021 blev det også muligt for Tarkett ikke bare at genanvende produktionsspild, men også at tage gamle linoleumsgulve retur og genanvende dem som materiale i fremstillingen af nye gulve.

*Vigtigt at tænke på ved sammenligninger af EDP'er. Den indregnede klimapåvirkning fra et produkt påvirkes af, hvilke afgrænsninger, antagelser og databaser der er anvendt i EPD'en. EPD-certificeringen blev udstedt af UL Environment i oktober 2020. Læs mere på www.ul.com. Download EPD'en her.

Alle Tarketts linoleumskollektioner leveres med overfladebehandlingen xf2, et UV-hærdet lag af polyuretan. Overfladebehandlingen forsegler overfladen og gør den modstandsdygtig over for snavs, ridser og slitage. Et gulv behandlet med xf2 bliver ekstremt let at rengøre og behøver ingenpolish, voks eller anden kemisk behandling i løbet af sin levetid, hvilket reducerer både gulvets livscyklusomkostninger og klimaaftrykket. Tarketts opdaterede xf2 giver samtlige kollektioner en mere mat overflade, som forstærker materialets naturlige følelse.

Linoleum til gulve og vægge

Originale

Originale blev lanceret i 2013 som en kollektion med naturlige frem for syntetiske pigmenter. Også overfladebehandlingen, Essenza, havde endnu bedre miljøegenskaber end xf2, og kollektionen blev derfor den første i verden, der blev certificeret med Cradle to Cradle guld.

Den nye Originale består af i alt 16 farver i subtile mønstre inspireret af naturen og. Overfladebehandlingen er blevet opdateret, og den nye Essenza+ har en ultramat overflade, som understreger Originales naturlige egenskaber og udseende. Samtlige pigmenter i materialerne er udvalgt med henblik på godkendelse  af Cradle to Cradle guld. Originale kan også bestilles med xf2, men er  certificeret til C2C sølv. 
 

Originale blev lanceret i 2013 som en kollektion med naturlige frem for syntetiske pigmenter.

LinoWall

LinoWall er det eneste linoleum, hvis brandbeskyttelse gør, at materialet er godkendt som vægmateriale. Paletten består af 10 farver i samme ensfarvede design som gulvkolletionen Etrusco. LinoWall leveres med overfladebehandlingen xf2, hvilket gør dette slidstærke vægmateriale let at rengøre og vedligeholde. Iconic er certifieret til Cradle to Cradle sølv. 

Øvrige kollektioner:

Veneto xf2 — Klassisk marmorering. Det mest karakteristiske linoleumsmønster overfladebehandlet med Xf2. Mønsterbilledet gør den særligt velegnet i stærkt trafikerede miljøer, men den er også let at kombinere med andre materialer i indretningen. Fås i 41 farver, heraf 14 med 19-dB-trinlydsdæmpning.

Veneto Essenza+ — Et udvalg af det klassiske Veneto-design fås også med overfladebehandlingen Essenza+ i stedet for xf2. Et af materialerne i kollektionen, Veneto 100 % LINEN, er certificeret med Cradle to Cradle guld for sine naturlige pigmenter. 29 farver.

Style Emme xf2 — blød marmorering i 24 jordnære farver, heraf 4 med trinlydsdæmpning.

Style Elle xf2 — stribet jaspismønster, der giver gulvet en fornemmelse af retning. Fås i 6 farver.

Etrusco xf2 — Ensfarvet linoleum i 16 farver, hvoraf 10 også fås som LinoWall.

Trentino xf2 — linoleumsmønster med accenter, der giver retning og dybde. Fås i tre forskellige farver.

Ud over standardsortimentet kan samtlige farver og kollektioner specialbestilles med 19-dB-trinlyddæmpning.

Kollektioner

Relaterede artikler

Miljømærkninger og certificeringer
Miljømærkninger og certificeringer

I Danmark og Norden er miljømærker og certificeringer afgørende. Tarkett arbejder konstant for at opfylde de nødvendige kriterier og standarder.

Cradle to Cradle®
Cradle to Cradle®

Cradle to Cradle® (The Cradle to Cradle Products Innovation Institute) er en nonprofit-organisation, som arbejder med tredjepartscertificering med det formål at vurdere produkters miljøpåvirkning.

Gamle linoleumsgulve bliver til nye råvarer
Gamle linoleumsgulve bliver til nye råvarer

Ved hjælp af vores eget gratis indsamlingssystem ReStart Linoleum kan vi tage gamle linoleumsgulve retur og anvende dem i produktionen.

Linoleum i børnehaver, i lufthavne og på kontorer
Linoleum i børnehaver, i lufthavne og på kontorer

Tarkett linoleum fungerer i alle miljøer. De nye linoleums-kollektioner opgraderet til nye moderne standarder

Klassiske og moderne linoleumsmønstre
Klassiske og moderne linoleumsmønstre

Fornemmelsen af linoleum er, at du rører ved et naturmateriale. Nye og klassiske linoleumsmønstre.

Indretning med naturmaterialer
Indretning med naturmaterialer

Det unikke ved Tarketts linoleum er, at det er homogent, det består af et lag rent linoleum, som overfladebehandles og monteres på jutevæv. Ny Tarkett linoleum i bæredygtigt materiale