Støv og partikler

Støv og partikler

Indeklima

Vi ønsker, at vores gulve skal bidrage til et bedre miljø de steder, hvor mennesker bor, arbejder og opholder sig. Gulvene skal være behagelige at gå på, lette at rengøre, give en god akustik og bidrage til et godt og sundt indeklima. Da vi tilbringer ca. 90 % af vores tid indenfor, er vores indeklima utroligt vigtigt for vores helbred. Samtidig bevæger udviklingen sig i retningen af mere energieffektive bygninger med god isolering og høj tæthed. Dette påvirker ventilationen og luftkvaliteten i en negativ retning. Vi kan også se, at helbredsrelaterede problemer med astma og allergier stiger. Derfor arbejder vi hos Tarkett for at skabe gulvprodukter, som bidrager til et godt indeklima og et bedre helbred.

God luftkvalitet kan gøre en forskel.

God luftkvalitet kan gøre en forskel. En god luftkvalitet har vist sig at påvirke produktiviteten på et kontor ved at forbedre menneskers koncentration og evne til at bearbejde information. Studier viser en stigning i produktiviteten på op til 5 %, når luftkvaliteten forbedres*. Hos Tarkett ved vi, at det gulv, du vælger har indflydelse på kvaliteten af den indeluft, du indånder. 

Tæpper bidrager til renere luft

Tæpper bidrager til renere luft

Det overrasker mange, at tæpper kan bidrage til en renere indeluft. De seneste 30 år er vores tæppefliser blevet fremstillet af støvfri nylon. Et moderne tæppe tiltrækker og indkapsler støv og holder partiklerne fast, indtil du støvsuger. Med den rigtige støvsuger opsuger du effektivt snavs – også i dybden. Da vores tæpper har meget lave VOC (emissionsniveauer) frigøres der ingen kemikalier fra tæppet.

Det overrasker mange, at tæpper kan bidrage til en renere indeluft.

AirMaster® – tæppeflisen, som renser luften

AirMaster® blev lanceret for første gang i 2010 og er fremstillet af et patenteret garn, som indkapsler støv og partikler endnu mere effektivt end almindelige tæpper. Luftkvaliteten i et rum med AirMaster® er op til fire gange bedre end i et rum med andre tæpper.
Læs mere om AirMaster®.
*William J. Fisk and Arthur H. Rosenfeld of the Lawrence Berkeley National Laboratory in Berkeley in California, US

 

Download vores bæredygtighedsrapport

Du kunne også være interesseret i:

DESSO Airmaster® – For en bedre luftkvalitet
DESSO Airmaster® – For en bedre luftkvalitet

Hos Tarkett stræber vi efter at bidrage til menneskers sundhed og velvære ved at forbedre luftkvaliteteten indendørs.

Udledninger | VOC
Udledninger | VOC

Vi tilbringer ca. 90 % af vores tid indenfor. Derfor er vores indeklima vigtigt for vores helbred.