Klassiske iQ-gulve bidrager til udviklingen af et fossilfrit samfund

iQ Granit & iQ Eminent | Klassisk og banebrydende

Klassiske iQ-gulve bidrager til udviklingen af et fossilfrit samfund

Yderligere to kollektioner i iQ-kollektionen kan nu bestilles med bioattribueret vinyl.

iQ Granit og iQ Eminent er to iQ-kollektioner, som Tarkett har fremstillet i Sverige siden 80'erne. iQ gulvet er udviklet til at imødekomme de høje krav til hygiejne og sikkerhed på hospitaler. iQ Granit og iQ Eminent er også udviklet til at imødekomme en vis designbredde – en udvikling, der har gjort, at vi i dag ser iQ-gulve i æstetisk højprofilerede miljøer som kontorer, butikker og boliger. 

Denne rejse fra et funktionelt produkt i offentlige miljøer til materialer, der bliver rost på internationale designmesser, hænger også stærkt sammen med, at iQ-gulvet er et banebrydende produkt inden for bæredygtighed. Det seneste skridt i dette arbejde betyder, at de to klassiske kollektioner iQ Granit og iQ Eminent nu kan fremstilles med bioattribueret vinyl. På forespørgsel kan standardproduktet opgraderes med Biovyn™, hvilket betyder, at den fossile olie udskiftes med biobaserede råvarer under produktionen, efter princippet om massebalance.

Til iQ Granit

Til iQ Eminent

Designet til at fremme velvære

iQ Granit og iQ Eminent er skabt til at bidrage til en indretning, der fremmer velvære. De er udviklet i overensstemmelse med det, man i dag kalder biofilt design – design, der udnytter menneskers naturlige tiltrækning af naturen. Inventar, der giver kontakt til naturen, har vist sig at reducere stress, øge velvære, fremme heling samt øge kreativitet og koncentration.

Kollektionerne iQ Granit og iQ Eminent byder på fire mønstre og en helt ny farvefamilie. Dette designsystem betyder, at alle produkter harmonerer med hinanden, kan kombineres til at passe ind i ethvert rum og garanterer en rummelig indretning. For eksempel har vi udviklet mønstre, der passer til mennesker, der lever med demens.

I iQ Granit, hvis bløde, levende mønster er inspireret af naturstenen, har de klassiske farver fået en lysere nuance og et retningsløst mønster. Resultatet giver en frisk og moderne følelse, der passer perfekt til iQ Eminent. iQ Eminent har med sin følelse af poleret natursten også fået en ny farvepalet, der giver et sofistikeret og nuanceret udtryk.

Kollektionerne er opdelt i fire farvefamilier, der er nemme at kombinere, men også smukke hver for sig: Oxide, Argil, Lichen og Basalt.
 

iQ-gulve blev opfundet i den svenske by Ronneby, og fremstilles og genanvendes stadig i byen

Brugen af iQ Granit eller iQ Eminent produceret med Biovyn™ bidrager til en god placering i byggebranchens bæredygtighedscertificeringer som LEED, WELL og BREEAM.

iQ Granit og iQ Eminents fremstilles på vores svenske anlæg i Ronneby, hvor vores innovationsteam har udviklet en unik løsning til genanvendelse af gamle (ftalatfri) homogene vinylgulve. Både iQ Granit og iQ Eminent i standard design og med Biovyn™ kan indsamles via vores eget indsamlingssystem ReStart®, og kan derved på ny blive til nye gulve af samme kvalitet.

Genanvendelse af 1 kvm af et iQ gulv sparer knap 12 kg CO2eq, dels fordi affaldet ikke forbrændes, og dels fordi genbrugsmaterialet erstatter jomfruelig råvare i nye gulve.

iQ Granit og iQ Eminent er fremstillet efter principperne for Cradle to Cradle®. Materialernes indvirkning på menneskers sundhed vurderes af et uafhængigt eksternt laboratorium (EPEA), og resultaterne er tilgængelige i MHS-dokumenter (Material Health Statements).

Fleksibel, nem og unik mulighed for at genanvende

Tarketts iQ gulve er kendt for at være meget fleksible og nemme at lægge. Gulvet er vådrumsgodkendt (GVK), og det er nemt at folde op, krænge om rør og folde ned i gulvafløb for at få en vandtæt montering.

En af de ting, der gør Tarketts iQ-gulve unikke, er evnen til at genoprette gulvets overfladelag og udseende gennem tørpolering. Regelmæssig vedligeholdelse med tørpolering holder gulvoverfladen glat og forseglet, så snavs ikke trænger ind i gulvet. Tørpoleringen fjerner ikke kun ridser, det betyder også, at iQ gulvet kan genoprettes til sin oprindelige rengøringsfunktion i hele dets levetid ved normal brug (20 års garanti).

Tarkett giver 20 års garanti (livstid) på rengøringsfunktionen af iQ gulvene. Kravet er, at gulvet skal tørpoleres regelmæssigt og aldrig bruge voks eller polish, eller andre kemikalier, der skaber en overflade på gulvet.
iQ gulve har overfladelaget iQ PUR som sætter en ny standard for holdbarhed og pletbestandighed. Det giver markedets bedste beskyttelse mod mærker og pletter – også fra kemikalier, der bruges på for eksempel hospitaler og laboratoriemiljøer.

Markedets laveste livscyklusomkostning

IQ gulvenes overlegne ydeevne betyder, at du kan spare 30% i vedligeholdelsesomkostninger og "tjene" investeringen på 3 år. Da rengøring skal foregå med almindeligt vand og milde rengøringsmidler, er der hverken brug for voks eller polering. Tarkett har udviklet en LCC-model (livscyklusomkostninger) til at beregne og sammenligne rengørings- og vedligeholdelsesomkostninger for en række forskellige gulvmaterialer.

Farvematchede gulve til teknisk krævende rum

iQ Granit Akustik til trinlydsdæmpning, de skridsikre gulve Granit Safe.T og Granit Multisafe, samt iQ Granit SD og iQ Toro SC (statisk dissipativ og statisk afledende) er alle udviklet til at opfylde vores kunders mest krævende tekniske kriterier uden at gå på kompromis med æstetikken.

Disse kollektioner er nu tilgængelige i 14 kernefarver (8 for Multisafe-produkterne), som alle er farvekompatible med iQ Granit og iQ Eminent. Denne koordinering mellem kollektionerne fører ikke kun til enklere og hurtigere gulvplanlægning, men bidrager også til et harmonisk indemiljø.

iQ-gulve skriver historie igen

 iQ-gulve skriver historie igen

Hos Tarkett arbejder vi for en bæredygtig cirkulær økonomi, der skaber værdi for alle, lukker kredsløbet for affald, bevarer naturressourcer og reducerer vores påvirkning af klimaændringer. På vores fabrik i Ronneby, Sverige, sikrer vi, at et hvert produkt drager fordel af al tilgængelig bæredygtighedsforskning for at have en så lang levetid og et så lille aftryk som muligt.

iQ-gulve blev opfundet i Ronneby. De var de første af vores vinylgulve, der blev ftalatfrie og de første, der blev fremstillet cirkulært. I 2020 blev iQ Natural verdens første vinylgulv, der kunne produceres med bioattribueret vinyl. Nu følger iQ Granit og iQ Eminent.

På forespørgsel kan vi producere iQ Granit og iQ Eminent med bioattributeret vinyl – Biovyn™. Det betyder, at fossile råvarer erstattes af vedvarende biomasse, som ikke konkurrerer med fødevareproduktionen, men kommer fra trærester fra bæredygtige skove i Finland. Det vedvarende råmateriale tilsættes gennem princippet om massebalance og certificeret af en ekstern partner, RSB (Roundtable on Sustainable Biomaterials) for at sikre komplet sporbarhed og gennemsigtighed.

Produkterne med Biovyn™ bevarer samme ydeevne som originalversionen og kan tages tilbage efter brug og genanvendes til nye produkter. iQ Granit og iQ Eminent med bioattribureret vinyl giver en større besparelse af drivhusgasser, når der sammenlignes med standardversionen.

Du kunne også være interesseret i:

iQ Optima billede
iQ - det bedste valg til erhvervsområder

På hospital- og skolekorridorer, hvor der er masser af mennesker og udstyr som passerer dagligt, udsættes gulvet for hård slitage.

Klimagevinster ved genavendelse - Tarkett
Klimagevinster ved genanvendelse

Hvordan beregner du klimagevinsten ved genanvendelse af gamle gulve og installationsspild? Få overblik over CO2-besparelserne i vores nye rapport.

Kollektioner