iQ Optima hospital

iQ - det bedste valg til erhvervsområder

iQ - det bedste valg til erhvervsområder

På hospital- og skolekorridorer, hvor der er masser af mennesker og udstyr som passerer dagligt,udsættes gulvet for hård slitage. Derfor kræver det et gulv, som har en lang funktionel og æstetisk holdbarhed.
 
Andre vigtige kvaliteter for et godt indeklima i erhvervsområder / offentlige områder er god akustik, god gangkomfort og lav rullemodstand. Tarketts iQ gulve opfylder alle de krav som stilles for at skabe et godt, funktionelt og behageligt miljø på et hospitaler, plejehjem eller skoler.

iQ - Simply the best

iQ er Tarketts højkvalitets homogene vinylgulve, hvor iQ står for Intelligent Quality. iQ-gulvene er med sin høje slidstyrke, sine gode funktionelle og miljømæssige egenskaber samt markedets laveste livscyklusomkostninger, det optimale valg til offentlige områder som fx hospitaler og skoler.

iQ gulve - 188 farver, 7 mønstre

Bæredygtige og ftalatfrie gulve

 •  Ftalatfrit siden 2011
 •  Ekstremt lave VOC-emissioner (udledning af letflygtige organiske stoffer)
 •  Genanvendeligt
 •  Ingen biocider
 •  Rengøres kun med vand og skånsomme rengøringsmidler
 •  iQ gulvene er produceret på Tarketts fabrik i Ronneby, Sverige

Vælg det iQ gulv som passer bedst

iQ Natural

Den nye iQ Natural er verdens første vinylgulv med bio-attribueret vinyl. Det betyder, at den fossile olie erstattes med biobaserede råvarer under produktionen iht. princippet om massebalance. Udledningen af drivhusgasser er 60 % mindre end ved traditionelle homogene vinylgulve, og hver anvendt kvadratmeter bidrager til omstillingen til et cirkulært fossilfrit samfund

iQ Megalit

iQ Megalit er et homogent vinylgulv i høj kvalitet til offentlige miljøer. Denne kollektion består af 24 farver og 2 mønstre inspireret af naturens mineraler og moderne metaller som kobber og messing.

iQ Surface

Tarketts nye kollektion, iQ Surface, er en innovativ løsning, der vil styrke enhver designer eller arkitekt. En inspirerende kollektion med lige vægt på funktion, form og udtryk af farver, der med sit holdbare industrielle materiale og fem smukke farvefamilier inviterer til nye fortolkninger og perspektiver

iQ Eminent

iQ Eminents retningsfrie mønstre er udviklet til erhvervsområder. Den nye kollektion er bred og velafbalanceret og indeholder 34 farver og to mønstre. Et nyt, mindre intenst mønster - Unisence - supplerer det klassiske mønster.

iQ Granit

iQ Granit har en bred farvepalette på 31 farver som passer til de fleste indretninger. Der findes også farvekoordinerede løsninger med lyddæmpende, skridhæmmende og elafledende egenskaber.

iQ Optima

iQ Optima er en klassisker med hele 64 farver inddelt i seks forskellige farve- og mønsterfamilier på to meters bredde og som 61 x 61 cm fliser. Det nye mønster Essence findes også med præget overflade og som planker med præget overflade og fasede kanter.

Altid som nyt

 •  Beholder sit oprindelige udseende
 •  Den oprindelig overflade genskabes ved tørpolering

Et iQ-gulv er ekstremt holdbart over for daglig slitage og det oprindelig udseende, funktionen og egenskaberne genskabes let ved tørpolering. Derfor ser et iQ-gulv altid ud som nyt, både i dag, i morgen og i fremtiden.

Original

 •  Fra den førende producent af holdbare gulve
 •  Fra opfinderen af helt fleksible homogene gulve
 •  60 års innovationer inden for vinylgulve

Tarkett i Ronneby, Sverige startede fremstillingen af homogene vinylgulve for mere end 60 år siden. Konstant forskning og udvikling har ført til, at Tarkett i dag er verdens førende producent af homogene, holdbare vinylgulve. I løbet af årene har udviklingsarbejdet ført til en række revolutionerende egenskaber som fx det første homogene vinylgulv med PUR-overflade og gulv, der kan tørpoleres til nyt.

Rentabel

 • Laveste pleje- og vedligeholdelsesomkostninger
 • Markedets bedste livscyklusomkostninger
 • Lavt forbrug af kemikalier og vand

Reduceret vandforbrug, minimalt behov for rengøringsmidler og den lang levetid, medfører at iQ-gulve har markedets laveste livscyklusomkostninger. Den enkle pleje uden voks eller polish, den mindre personalekrævende vedligeholdelse og tørpolering, som forlænger produktets levetid, medfører at gulvets indkøbsomkostninger er tjent ind efter tre år.

Spar penge i løbet af produktets levetid

Tarkett har udviklet en LCC-model til beregning af omkostninger i løbet af et produkts samlede levetid (Life Cycle Costs). De parametre, som måles i programmet, er gulvets indkøbsomkostninger, rengøringsmetoder, rengøringsfrekvens og forbrug af rengøringsmidler, vand og el. Beregningen udføres altid i samarbejde med rengøringseksperter og viser tydeligt, hvor mange penge det er muligt at spare i løbet af et produkts beregnede levetid ved at vælge et iQ-gulv i stedet for almindeligt PUR-behandlede gulve. Kontakt Tarkett, hvis du ønsker at udføre en LCC-beregning på et kommende projekt.

Beregninger viste at sygehus sparede millioner

Sammen med Västra Nylands sygehus i Raseborg, Finland, har Tarkett lavet en LCC-beregning. På sygehuset ligger 10.000 m2 homogene Tarkett-gulve, som nu er blevet anvendt i 25 år. Allerede i 1986 blev iQ Optima monteret, og i 1989 blev iQ Eminent monteret. Beregningen viste, at sygehuset har sparet næsten 25 % på udgifterne til gulvpleje ved at vælge Tarketts iQ-gulv i stedet for traditionelle vinylgulve. På trods af at iQ-gulvene er næsten 50 % dyrere i indkøb og lægning, havde investeringen tjent sig ind efer mindre end 3 år. Beregningen viste, at sygehuset på mindre end 24 år har sparet omkring 10 millioner svenske kroner (mere end million €), samtidig med at de har reduceret forbruget af vand med 58.000 liter, rengøringsmidler med 17.000 liter og el med 16.900 kWh.

Stor fokus på miljøet

 • Nem, miljømæssig vedligeholdelse
 • Ftalatfri teknologi og meget lave VOC-emissioner
 • Ingen biocider

Siden september 2011 er alle vores iQ-gulve ftalatfrie*, og vi har stort set fjernet alle emissionerne af TVOC, som i dag ligger under 10 μg/m3. Gulve som er helt genanvendelige, enten i form af materialegenbrug eller i form af energigenbrug. Indsamlet monteringsspild bliver desuden til nyt gulv på vores anlæg i Ronneby. Rengøring og pleje af iQ-gulve sker med tørre eller fugtige plejemetoder med skånsomme, neutrale rengøringsmidler efter behov. Voks eller polish skal aldrig anvendes. Gulvets udseende og funktion bevares ved regelmæssig tørpolering, så snart overfladen viser tegn på slitage.

*Alle vores homogene vinylgulve er ftalatfrie siden september 2011. Spor af ftalater kan forekomme i en begrænset periode på grund af andelen af genanvendt materiale i produkterne.

Nemmest at lægge

 •  Let at svejse
 •  Nem og fleksibel montering
 •  Godkendt til vådrum

iQ-gulvene er ikke bare slidstærke, de er også fleksible og bløde nok til at bøje. Oven i dette kommer meget gode svejseegenskaber og flerfarvede svejsetråde som skjuler samlingerne og giver en perfekt finish.

Glade gulvlæggere

I en undersøgelse blandt 150 gulvlæggere i fire europæiske lande skulle gulvlæggerne angive, hvilket vinylgulv de foretrak at lægge. Hele 80 % foretrak at lægge Tarketts iQ-gulve. Når de blev bedt om at begrunde deres svar, skrev de, at blødheden og fleksibiliteten gør iQ-gulvet let at arbejde med. De mente også, at gulvene er lette at svejse og én gulvlægger svarede "alt er bedre" med iQ-gulvene.

Den bredeste kollektion

 •  Farvekoordinerede løsninger til alle behov og områder
 •  Multifunktionsløsninger
 •  Flerfarvede svejsetråde

Med 188 farver og 7 mønstre tilbyder iQ-sortimentet store muligheder til farvekoordinerede løsninger til forskellige behov og situationer. Her findes fx akustikgulve, skridhæmmende gulve, gulve som afleder statisk elektrisitet og gulve til vådrum. De gulve som indgår er iQ Optima, iQ Granit, iQ Eminent, iQ Megalit, iQ Natural, iQ Granit Akustik og iQ Granit SD og iQ Toro SC.

Mer om Tarketts iQ-gulve

 iQ Optima - Originaldesign
iQ Optima - Originaldesign

En ægte klassiker beholder sin originalitet med tiden. Det homogene vinylgulv iQ Optima er originalen som bare bliver bedre og bedre

iQ One kuva
iQ One - En ny generation af homogent gulv uden pvc

En ny type homogent gulv uden PVC. Ligesom Tarketts øvrige iQ gulve: stærkt, fleksibelt og uden både ftalater og biocider.

Nya iQ Surface udne rutveckling av Tarketts designer och Note Design Studio
Læs om, hvordan vores nye homogene kollektion iQ Surface blev skabt.

Designet i samarbejde med svenske Note Design Studio. Kollektionen præsenteres første gang under Milano Design Week i april 2019.

iQ Surface
iQ Surface åbner døren til nye kreative muligheder

Tarketts nye kollektion, iQ Surface, er et resultat af et kreativt samarbejde med svenske Note Design Studio. En inspirerende kollektion med lige vægt på funktion, form og udtryk af farver.

iQ Surface i kontorer, butikker og restauranter
iQ Surface i kontorer, butikker og restauranter

Læs mere om, hvordan iQ Surface kan anvendes til både restauranter, butikker og kontorer med sit unikke design.

iQ Natural for mindre CO2-udslip
Ny iQ Natural – et skridt mod et fossilfrit samfund

Ny iQ Natural – Et skridt mod et fossilfrit samfund. Det første gulv skabt med bio-attribueret vinyl efter principperne om massebalance.