Tarkett trægulv

Hvad er parketgulve?

Tarketts trægulve

Hos Tarkett har vi produceret trægulve i mere end 130 år med fokus på smukke, funktionelle og holdbare trægulve, som er tilpasset det nordiske klima. Her kan du læse om mere om vores trægulve og deres miljøcertificeringer. 

Et parketgulv er lavet af træ, afhængigt af tykkelsen, har det forskellige konstruktioner. Det har altid et overfladelag af hårdttræ, såsom eg, ask, løn, bøg, birk eller valnød. Ud over træet er der flere faktorer, der påvirker gulvets udseende - for eksempel knaster, revner, årer og farvevariationer.

Når du bruger parketgulvet, slider du ikke på selve træet, men på overfladebehandlingen. Derfor er det vigtigt med en god beskyttelse mod slitage, ridser og pletter for at bevare gulvets nye udseende. Alle trægulve fra Tarkett har Proteco lak, et af markedets stærkeste beskyttelse. Proteco lak gør gulvet stærkt, samtidig med at den ægte træfornemmelse bevares. Vi har tre typer af Proteco overfladebehandlinger: lak, mat lak og hårdvoksoile.

Parketgulve er et levende naturmateriale, der krymper eller udvider sig på grund af temperatur og fugtighed. Derfor er vores gulve tilpasset det nordiske klima.

Tilpasset det nordiske klima

Trægulve er et levende naturmateriale, der krymper eller udvider sig på grund af temperatur og fugtighed. Når vi i Norden opvarmer vores hjem om vinteren, får vi et tørt indeklima. Så trækker træfibrene sig sammen og træet krymper.  Om foråret udvider træet sig igen. De store udsving kan få trægulvene til at danne deformationer mellem plankerne. Tarkett har lavet parketgulve i mere end 130 år og ved, hvordan man minimerer de negative påvirkninger af det nordiske klima.

Læg nemt gulvet med 2-lock

Tarketts låsesystem 2-lock gør det endnu nemmere at lægge trægulv. Hemmeligheden er en lille fjeder på brættets korte side. Når du trykker brættet ned, presses fjederen indad og derefter ud igen og låser de to brædder sammen. Den går hurtigt og er sikkert.

Relaterede artikler

Trægulvsnyheder efteråret 2018
Trægulvsnyheder efteråret 2018

Nu har vi udvidet vores trægulvskollektion Shade med syv nye farvenuancer. Fra kolde til varme toner i forskellige designs, hver nøje udvalgt til at matche skandinaviske indretningstendenser.

Miljømærkninger og certificeringer
Miljømærkninger og certificeringer

I Danmark og Norden er miljømærker og certificeringer afgørende. Tarkett arbejder konstant for at opfylde de nødvendige kriterier og standarder.

Tarkett trægulv i stue
Trægulve og luftfugtighed

Træ er et hygroskopisk materiale, dvs. at det kan optage og afgive fugt. Det betyder, at fx trægulve giver sig, når de bliver fugtige, og krymper, når de tørrer.

Klassisk mørkebrunt sildebensparkett fra Tarkett
Nyt designkoncept for trægulve – sildebensmønster

Sildebensmønstret trægulv i nyt modulært designkoncept. Oplev Segno fra Tarkett her.

Kollektioner