Vores råmaterialer

Vores råmaterialer

Gode råmaterialer

Gode råmaterialer betyder, at vi vælger materialer til vores produkter, der er fornyelige, genanvendelige, lavet af genanvendt materiale eller på anden måde ikke bidrager til at nedbryde jordens ressourcer. 

Ekempel på hvad vi gør

Støtter biodiversitet
Vores indkøb af træråmateriale sker selektivt til støtte for bæredygtigt skovbrug og biodiversitet. Over 60% af vores køb af træ til produktion af trægulve er FSC®- (FSC®C008972) eller PEFC™-certificerede (PEFC™ / 05-35-125).

Vinylgulv med fornyeligt råmateriale
iQ Natural er et homogent vinylgulv med en bio-baseret blødgører (ricinusolie). Gulvet består af 75% af naturlige og fornyelige materialer.

Ftalatfri teknologi
I 2009 lancerede Tarkett det første ftalatfrie vinylgulv, og i 2014 blev ftalatfri teknologi introduceret på alle fabrikker i Europa og Nordamerika. Det er en del af vores arbejde at bruge råmaterialer, der fungerer godt i et moderne kredsløbssamfund, og som bidrager til et godt indeklima.

Markedets første Cradle to Cradle®-certificerede linoleumgulve - Original Essenza
- 100% genanvendeligt
- Består af op til 96% af naturlige materialer: linolie, naturlig harpiks, jute, kork- og træmel
- Består af genanvendt materiale op til 26% (produktionsaffald)

LVT gulve lavet af genanvendt og bio-baseret plast
iD Revolution er et nyt gulv med en unik sammensætning bestående af 24% genanvendt PVB fra gamle bilruder og 11% bio-baseret polymer. Det er et eksempel på, hvordan vi kombinerer cirkulære materialestrømme og fornyelige råmaterialer.