Linoleumsgulve

Linoleumsgulve

Linoleumsgulvet er et klassisk gulv produceret i naturlige og fornybare materialer, som gør linoleumsgulvet til et sundt og smukt valg i indretningen. Linoleumsgulve er fremstillet af genanvendelige råmaterialer som linolie, kork- og træmel tilsat harpiks, naturligt farvepigment og hessian.

Tarketts linoleumsgulv er homogent, dvs. at gulvet er fremstillet i ét lag for at give gulvet en optimal slidstyrke. Derudover er alle vores linoleumsgulve miljømærket med Svanemærket og Cradle to Cradle ®


Alle vores linoleumsgulve fås med overfladebehandlingen xf², som giver en pletafvisende og letplejende overflade. Der kræves ingen monteringsbehandling, og gulvet skal ikke behandles med voks eller polish.


Vores linoleumsgulve findes i mange farver og forskellige mønstre. Vi har også en akustisk version for øget lyddæmpning.

Hvad er linoleum?

Siden 1860'erne, hvor linoleum blev opfundet, er det blevet et meget værdsat materiale takket være dets holdbare egenskaber og naturlige skønhed. Det unikke ved Tarketts linoleum er, at det er homogent, dvs. det består af et lag rent linoleum, som overfladebehandles og monteres på jutevæv.

Vores linoleum er blandt andet lavet af

  • Linolie
  • Harpiks
  • Træmel
  • Korkmel
  • Jute

I den lille by Narni i Italien er Tarketts linoleumsgulve blevet fremstillet efter originale opskrifter siden 1898.

Vores kollektioner - Linoleum

Om linoleum

Ny mat overflade og mere farve

Linoleum fremstilles af naturlige råvarer, og dets holdbare egenskaber gør det stadig mere populært som indretningsmateriale. Alle kollektionerne har fået en ny mat overfladebehandling, og vi har tilføjet en række nye farver.

Indretning med naturmaterialer

Næsten alle råvarer i Tarketts linoleum er naturligt forekommende ressourcer, som er vedvarende, eller som der ikke er mangel på. Det er grunden til, at vores linoleum er et så bæredygtigt materiale med lav klimapåvirkning.

Klassiske & moderne mønstre

Fornemmelsen af linoleum er, at du rører ved et naturmateriale. I moderne gulve ses både designtradition og samtidens idealer. Tarketts linoleum har en mat overflade, som giver materialet en naturlig og taktil følelse. Vores designere har skabt seks linoleumskollektioner.

Bæredygtighed

Ny EPD for Tarketts linoleum viser mindre CO2-udledning

Der er udarbejdet en ny EPD (Environmental Product Declaration) for Tarketts linoleumgulve. EPD’en viser, at Tarketts 2,5 mm linoleum har den laveste CO2-udledning af  alle linoleumsgulve på markedet. Produktet opnår endda en negativ CO2-udledning under "Cradle to Gate", som omfatter de tre første faser i produktets livscyklus. 

Genanvendelse af linoleum

Lægning & vedligeholdelse

Referencer

Studiemiljø på Københavns Universitet (KUA)
Københavns Universitet (KUA)

Københavns Universitet (KUA) har fået installeret 40.000 m² linoleumsgulv i deres bygninger på Amager.

Slottet Falun - Plejehjem - Plejebolig - Tarkett reference
Plejeboligen Slottet Falun

Slottet i den svenske by Falun er en omsorgs- og plejebolig for ældre med demens, som sætter natur og menneskelig kontakt i fokus.

Du kunne også være interesseret i:

Ny mat overflade og mere farve | Linoleum til gulve og vægge
Ny mat overflade og mere farve | Linoleum til gulve og vægge

Tarketts linoleumgulve bliver produceret i den lille italienske by Narni, efter original opskrift siden 1898. Materialet i opskriften består af naturlige råvarer såsom lindolie, korkmel, træmel, harpi

genanvendelse af linoleumsgulv
Genanvendelse af gamle linoleumsgulve

Tarkett er de første i Norden til at indsamle både gamle linoleumsgulve og installationspild fra linoleumsgulve for at anvende det som råvare i produktionen af nye gulve.

Ny EPD for Tarketts linoleum
Ny EPD for Tarketts linoleum viser mindre CO2-udledning

Der er udarbejdet en ny EPD (Environmental Product Declaration) til Tarketts linoleumgulve. EPD’en viser, at Tarketts 2,5 mm linoleum har en negativ CO2-udledning under "Cradle to Gate" (A1-A3).

genanvendelse af linoleumsgulv
Genanvendelse af installationsspild fra linoleum

Nu bliver vi de første i Norden til at indsamle både gamle linoleumsgulve og installationsspild fra linoleumsgulve, der kan anvendes som råvare ved produktion af nye gulve.

Gamle linoleumsgulve bliver til nye råvarer
Gamle linoleumsgulve bliver til nye råvarer

Ved hjælp af vores eget gratis indsamlingssystem ReStart Linoleum kan vi tage gamle linoleumsgulve retur og anvende dem i produktionen.

Linoleum i børnehaver, i lufthavne og på kontorer
Linoleum i børnehaver, i lufthavne og på kontorer

Tarkett linoleum fungerer i alle miljøer. De nye linoleums-kollektioner opgraderet til nye moderne standarder

Klassiske og moderne linoleumsmønstre
Klassiske og moderne linoleumsmønstre

Fornemmelsen af linoleum er, at du rører ved et naturmateriale. Nye og klassiske linoleumsmønstre.

Indretning med naturmaterialer
Indretning med naturmaterialer

Det unikke ved Tarketts linoleum er, at det er homogent, det består af et lag rent linoleum, som overfladebehandles og monteres på jutevæv. Ny Tarkett linoleum i bæredygtigt materiale