Ronneby i Sverige

ReStart

vores indsamlings- program

Hvad er ReStart?

I Tarkett sætter vi fokus på cirkulær økonomi. Vi omdanner det, der tidligere blev betragtet som affald, til nye råvarer og innovative produkter. Gennem vores indsamlingsprogram ReStart® tager vi installationsspild og gamle gulve retur som oplistet her:

I 2019 blev der indsamlet ca. 460 tons installationsspild i Norden gennem programmet, hvoraf 400 tons var Tarketts egne gulve. Heraf blev ca. 75% genanvendt i produktionen til at producere, hvad der svarer til ca. 100.000 m2 nye gulve. 

Hvilke fordele er der ved ReStart?

Tarkett arbejder for at lukke kredsløbet ved at se affald som en ressource og genanvende materialer. At bevæge sig væk fra en lineær økonomi (fremstille, pakke ud, bruge og kassere) til en cirkulær økonomi (fremstille, indsamle, sortere, genanvende, fremstille) er rentabelt for både Tarkett og branchen generelt. Affaldshåndtering indebærer omkostninger, men også en risiko for, at materialerne sendes til forbrænding og ender som CO2 i atmosfæren.

Miljøaspektet ved ReStart-programmet er en betydelig fordel. For hvert ton genanvendt materiale spares atmosfæren for to tons CO2. Samtidig sparer man nye råvarer, fordi, fordi det genanvendte materiale går tilbage i produktionen som råmateriale. Endelig er programmet helt gratis for dig som kunde.

Hvordan fungerer ReStart i praksis?

Kontakt Tarketts kundeservice på telefon 43 90 60 11 for at få en introduktion til programmet og indgå en aftale med os. Dette skal sikre, at du forstår, hvad programmet indebærer, og at vi imødekommer dine behov bedst muligt.

Når aftalen er indgået, modtager du big bag eller poser og bure til indsamling af afskær og installationsspild fra vinyl, boligvinyl og LVT-gulve. Fyld den grønne big bag eller poserne med rent afskær og anbring dem i burene.

Når poserne eller den grønne bigbag er fuld, skal du kontakte Tarkett for at arrangere afhentning. Tarkett sørger for transport til vores produktionsanlæg i Sverige, hvor materialet bliver genanvendt.

Vil du vide mere om ReStart?

Har du spørgsmål til Restart®, er du velkommen til at kontakte din sælger hos Tarkett eller vores kundeservice på telefon 43 90 60 11.

Du kunne også være interesseret i:

Installationsspild fra gulvmontering, samles ind og bruges som materiale i produktionen af nye gulve.
Cirkulært. Et fuldt kredsløb.

Vi tror på en cirkulær økonomi, hvor produkterne har en lang levetid, kan repareres og vedligeholdes effektivt. Læs mere her om hvordan vi arbejder mod det.

Homogene vinylruller på Tarketts fabrik i Sverige
Ny innovation muliggør genanvendelse af gamle vinylgulve

Den nye teknik betyder, at gamle vinylgulve, der er taget op, kan rengøres for lim og spartelrester og genanvendes til råmateriale.

Tarkett lancerer indsamlingsprogram til genanvendelse af tæppefliser
Tarkett ReStart® – Nyt indsamlingsprogram til genanvendelse af tæppefliser

Takket være ny teknologi, der er udviklet af Tarkett i tæt samarbejde med Aquafil, åbnes muligheden for genanvendelse af op mod halvdelen af de ca. 700.000 m2 tæppefliser, der hvert år lægges i Danmar

genanvendelse af linoleumsgulv
Tarkett ReStart® – nu genanvender vi også installationsspild fra linoleum

Vi bliver nu de første i Norden til at indsamle installationsspild fra linoleumsgulve for at genanvende det som råmateriale i produktionen af nye gulve.