Tæppefliser skaber et bedre indeklima

Tæppefliser skaber et bedre indeklima

Tæppefliser – Hvornår er de egnede?

Vi arbejder med kreative og bæredygtige gulvløsninger, som bidrager til menneskers sundhed og trivsel, f.eks. på arbejdspladsen. 

Tæppeflisers vigtigste funktion er at reducere støj. Tæppefliser skaber et mere støjsvagt miljø, som kan øge funktionaliteten i rum, hvor folk har brug for at koncentrere sig eller ønsker at slappe af.  

En anden vigtigt funktion er, at tæppefliser bidrager til en renere luft indendørs, hvilke er overraskende for mange. Tæppefliser af høj kvalitet indkapsler og fastholder støv og partikler, indtil du støvsuger. 

Der er selvfølgelig også mere personlige grunde til at vælge tæppefliser. Ekstra komfort. En oplevelse af velvære og luksus. En æstetik i indretningen, der simpelthen bedst rammes med nogle af vores tæppefliser. 

Bedre end omdømmet

Idéen om, at  tæpper er mindre hygiejniske, stammer sandsynligvis fra 70'erne, da markedet blev oversvømmet af billige nålefilttæpper, som blev monteret i miljøer, hvor hverken anvendelse eller vedligeholdelse var optimal.

Nålefilttæpper var billige at købe, lette at montere, og den generelle opfattelse var, at de heller ikke behøvede rengøring. I 70'erne tegnede tæpper sig for 40% af det svenske gulvmarked, hvilket vidner om, at de er blevet monteret i miljøer, hvor denne gulvtype ikke er optimal. 

Debatten om uhygiejniske tæpper var hård og påvirkede ikke kun nålefilttæpper, men hele produktgruppens omdømmme. I virkeligheden handlede det om, at man anvendte et forkert produkt på et forkert sted og med utilstrækkelig vedligeholdelse.

  I dag har vi en helt anden forståelse af kvalitet, design og vedligeholdelse af tæpper.

Moderne tæppefliser støver ikke

De sidste 30 år er vores tæppefliser blevet produceret af støvfrit materiale. En moderne tæppeflise tiltrækker og indkapsler støv og partikler og holder effektivt på dem, indtil du støvsuger. Med den rigtige støvsuger kan du effektivt fjerne snavs i dybden. 

Da vores tæppefliser har meget lave VOC-niveauer (emissionsværdier), frigøres der heller ingen kemikalier fra tæppet.

Skab bedre luftkvalitet

DESSO AirMaster® blev lanceret første gang i 2010 og blev skabt med udgangspunkt i et patenteret garn, som indkapsler støv og partikler endnu mere effektivt end almindelige tæpper. Luftkvaliteten i et rum med AirMaster® er op til fire gange bedre end et rum med andre tæppeløsninger.

Reducer støjniveauet

 Billede af SoundMaster

Alle tæppefliser absorberer lyd. Grundreglen er, at jo tykkere luven er, jo bedre er akustikken i rummet. Du får endnu bedre lydreducerende egenskaber med tilvalget af DESSO SoundMaster®


DESSO SoundMaster® er en akustiskbagside, som er produceret af 80% genanvendte PET-flasker. SoundMaster® fås i to versioner og kan monteres som tilvalg på de fleste  DESSO-produkter. 


Luvens højde er afgørende for, om et gulv kan fås med SoundMaster®. En lav luv gør det sværere at tilføje en ekstra akustiskbagside, uden at det er synligt. En høj luv eller struktur giver til gengæld SoundMaster® frit spil.


SoundMaster fås i disse to varianter:

  • SoundMaster 5 mm, som giver en trinlydsforbedring på op til 10 dB mere i forhold til standardværdien.
  • SoundMaster 3 mm, som giver en trinlydsforbedring på op til 8 dB mere i forhold til standardværdien.

Relaterede artikler

Kontor med Tarkett DESSOs textilgulv, gråt og gult.
DESSO Essence kollektionerne - Kombiner dem som du vil!

Essence tæppefliser er designet til at blive matchet med hinanden, udforske mulighederne med Essence, Essence Stripe, Essence Maze og Essence Structure.

Human Fascination tekstilgulv- inspireret af naturens enorme landskab
DESSO Human Fascination tekstilgulv

Human Fascination er den seneste tilføjelse til DESSO-familien, som hylder naturens mangfoldighed og ikke mindst sårbarhed.

Tarkett DESSO Human Fascination Breccia tekstilgulv
Human Fascination: Breccia

Breccia tekstilgulv: De fine årer, som findes i marmor og mineraler, er reflekteret i en levende farvepalet med syv nuancer, fra blågrå til grønt og metallisk garn.

Tarkett DESSO Human Fascination Arable tekstilgulv
Human Fascination: Arable

Med inspiration fra flere hundrede år gamle landskabslinjer og solfyldte landbrugslandskaber minder Arable-tæppefliserne os om det punkt, hvor naturlige landskaber møder menneskelig påvirkning.

Tarkett DESSO Human Fascination Granite tekstilgulv
Human Fascination: Granite

Med Granite-tæppefliser kan du invitere den spændende vilde natur ind i dine stuer. De rå, uforudsigelige teksturer, du finder i vulkansk jord, er grundlaget for de 18 farvekompositioner.

Human Fascination: Flores
Human Fascination: Flores

Flores-tæppefliser er baseret på blomsterenge og alle de smukke planter, der findes i planteriget.

Kontor med tæppefliser i rød, pink, orange og grå
DESSO Stratos & DESSO Stratos Blocks – nu endnu mere bæredygtige

Vores populære kollektion Stratos kommer nu i en ny frisk farvepalette og er i tråd med vores bæredygtighedsstrategi. DESSO Stratos og Stratos Blocks leveres nu med EcoBase®-bagside og Econyl®-garn

Trendy geometrisk mønster – tæppefliser  i hotelmiljø – Desso Mode
DESSO Mode tæppefliser – Fem kollektioner i 42 farver

DESSO Mode består af fem kollektioner af tæppefliser med forskellige udtryk, specielt udviklet til hoteller. Oplev kollektionernes karakteristiske designs her.

Tarkett - DESSO SoundMaster akustikbagside til tæppefliser
DESSO SoundMaster® - Akustikbagside

Mere støjsvage miljøer reducerer stress og gør det lettere at koncentrere sig. DESSO SoundMaster er en fleksibel akustikløsning, som skaber et bedre arbejdsmiljø.

DESSO tæpper. Fields. Marvel. Futurity.
Efterårets tæppenyheder

Vi lancerer nu et stort antal nyheder inden for tæpper. Blandt andet finder du nye farver i vores populære kollektion Fields. Læs også mere om Futurity, som har modtaget en Red Dot-designpris.

DESSO Airmaster® – For en bedre luftkvalitet
DESSO Airmaster® – For en bedre luftkvalitet

Hos Tarkett stræber vi efter at bidrage til menneskers sundhed og velvære ved at forbedre luftkvaliteteten indendørs.

DESSO Cradle 2 Cradle
DESSO og Cradle to Cradle®

I dag behøver ingen DESSO-tæpper at ende som affald. Da vi, som den første gulvproducent i verden, blev Cradle to Cradle-certificeret, gennemgik virksomheden enorme ændringer.

Anbefalede kollektioner

Tæppefliser

Tarkett og DESSOs miljøvenlige tæppefliser fås i en lang række forskellige designs. Vælg mellem vores mange innovative mønstre og strukturer eller gå efter dæmpede og harmoniske farver for et minimalistisk look.

Tæpper

DESSO, som er en del af Tarkett Group, er et førende mærke med mere end 85 års erfaring i fremstilling af højtydende tæpper. Vores tuftede og vævede tæpper kombinerer godt design med materialer af høj kvalitet.

Vævede tæpper

Uanset om du foretrækker en klassisk farverig kollektion eller et personlig tilpasset luksuriøst design, har vi vævede tæpper til dit projekt. Takket være vores store udvalg af farver og mønstre er mulighederne med vores vævede tæpper uendelige.