Indretning med naturmaterialer

Indretning med naturmaterialer

- Linoleum

Næsten alle råvarer i Tarketts linoleum er naturligt forekommende ressourcer, som er vedvarende, eller som der ikke er mangel på. Det er grunden til, at vores linoleum er et så bæredygtigt materiale med lav klimapåvirkning.

Det unikke ved Tarketts linoleum er, at det er homogent, dvs. det består af et lag rent linoleum, som overfladebehandles og monteres på jutevæv. Materialets renhed gør det let at genanvende. Overfladebehandlingen xf2 gør et linoleumsgulv lige så slidstærkt som et vinylgulv. Tarketts opskrift indeholder også korkmel, som gør gulvene ekstra fleksible, hvilket gør det lettere at montere dem.

Indretning med naturmaterialer

Linolie
Linolie stammer fra hør, en afgrøde, der høstes ca. hundrede dage efter såning, og som derfor regnes som en hurtigt fornybar ressource. Tarkett tager hør ind fra specifikke økologiske avlere, og olien presses lokalt i nærheden af anlægget i Narni i Italien.

Harpiks
Harpiks stammer fra nåletræer og tilfører både funktion og linoleumens antibakterielle egenskaber. Harpiksen udvindes nænsomt, uden at træet beskadiges.

Træmel
Træmel giver produktet lethed og slidstyrke. Tarketts træmel kommer fra FSC- og
PFEC-certificeret materiale og spild.

Korkmel
Korkmel giver fleksibilitet. Korkmelet stammer fra korkegens bark, som kan høstes om
og om igen uden at skade træet.

Kalciumkarbonat
Kalciumkarbonat, et fyldstof, som gør vores linoleum stabilt og modstandsdygtigt, er et naturligt forekommende salt,som findes i overflod. Tarkett indkøber kalciumkarbonat lokalt i Italien.

Jute
Jutevævet af plantefibre giver den stabile base, som gør produktet kompakt og modstandsdygtigt.

Pigment
Pigment giver farve. Pigmenterne er syntetiske eller naturlige afhængigt af, hvilken kollektion du vælger, men altid nøje udvalgt med henblik på lavest mulig miljøpåvirkning.

Linoleumspulver
Linoleumspulver er genanvendt spild fra produktion og montering, som er behandlet og malet til pulver. Cirka 10 procent af vores linoleumsgulve består af genanvendt linoleum. 

Overfladebehandling
Tarketts linoleum leveres med den vandtætte overfladebehandling xf2, som for nylig er blevet opdateret for at give en mere mat overflade og et mere naturligt udseende. Kollektionen Originale samt et udvalg af Veneto fås også med Essenza+, en akrylbaseret overfladebehandling med endnu bedre holdbarhedsegenskaber.

Relaterede artikler

Ny mat overflade og mere farve | Linoleum til gulve og vægge
Ny mat overflade og mere farve | Linoleum til gulve og vægge

Tarketts linoleumgulve bliver produceret i den lille italienske by Narni, efter original opskrift siden 1898. Materialet i opskriften består af naturlige råvarer såsom lindolie, korkmel, træmel, harpi

Gamle linoleumsgulve bliver til nye råvarer
Gamle linoleumsgulve bliver til nye råvarer

Ved hjælp af vores eget gratis indsamlingssystem ReStart Linoleum kan vi tage gamle linoleumsgulve retur og anvende dem i produktionen.

Linoleum i børnehaver, i lufthavne og på kontorer
Linoleum i børnehaver, i lufthavne og på kontorer

Tarkett linoleum fungerer i alle miljøer. De nye linoleums-kollektioner opgraderet til nye moderne standarder

Klassiske og moderne linoleumsmønstre
Klassiske og moderne linoleumsmønstre

Fornemmelsen af linoleum er, at du rører ved et naturmateriale. Nye og klassiske linoleumsmønstre.

Kollektioner